Tienerdiensten

De tienerdienst

Na jaren van zondagsschool/ kindernevendienst neem je als 12 jarige afscheid en word je verwacht bij de kerkdienst. Echter, deze is soms best moeilijk en de preek best lang.

Om de overgang wat gemakkelijker te maken is er de tienerdienst. Tieners vanaf 12 jaar zijn daar van harte welkom!

Wat doen wij?

We behandelen samen een Bijbels onderwerp op een eenvoudige manier, we lezen een Bijbelgedeelte, spreken erover met elkaar en vaak is er ook een soort van spel of film zodat het thema nog meer verduidelijkt wordt. Soms zingen we en de tienerdienst wordt meest afgesloten in de reguliere dienst met de zegen. Wanneer we nog niet klaar zijn met ons gesprek blijven we echter in de ruimte en sluiten daar af met dankgebed. Regelmatig drinken we ook samen wat.

Enkele thema’s die we b.v. afgelopen jaar met de tieners hebben doorgenomen zijn: Wandelen met God, Hoezo Israël?, Nu zijt wellekome, Weet dat Hij jou ziet!, Vrijheid, Rentmeesterschap.

Hoe is de tienerdienst georganiseerd?

Iedere eerste en derde zondag van de maand is er tienerdienst. Iedereen begint als gemeente samen in de kerk, voor de schriftlezing gaan de tieners met leiding en Gods licht naar hun eigen ruimte in “De Ontmoeting”, Gebouw “Paesloe” of de huiskamer van een van de leidinggevenden. We beginnen vaak eerst even met een rondje “wel en wee” en bidden samen om Gods aanwezigheid. Het thema wordt bekend gemaakt en als inleiding daarvoor is er meestal een spel of kort film moment. We lezen bijbehorend Bijbelgedeelte en luisteren naar de uitleg, er is mogelijkheid tot gesprek/ discussie of een doe- opdracht. Soms zingen we nog en sluiten de dienst dan af met gebed. Als er tijd is drinken we nog wel eens wat fris of een kop thee. De koster nodigt ons na de preek weer terug in de kerk waar we dan de zegen ontvangen. Zijn we echter nog niet klaar met ons eigen thema dan blijven we in onze eigen ruimte en sluiten zelf af.

Wanneer is de tienerdienst?

Voor tieners vanaf 12 jaar die de zondagsschool/ kindernevendienst hebben doorlopen en die de reguliere dienst nog best moeilijk, lang of saai vinden. Je mag bij de tienerdienst blijven komen tot je het zelf genoeg vindt. De meeste jongeren blijven tot zo ongeveer hun 16e.

In principe iedere eerste en derde zondag van de maand onder de reguliere kerktijd. Wanneer er die ochtend een gezinsdienst is of ’s avonds een jeugddienst dan vervalt de tienerdienst.

Andere activiteiten?

Vlak voor kerst komen we vaak op een avond bij elkaar voor een soort van kerstviering waarna we met elkaar gaan gourmetten.

Rond Pasen doen we al enkele jaren een escape-achtige bijeenkomst waarbij het Paasverhaal centraal staat.

Verder staat er op de planning om deel te nemen aan een actie van Present Steenwijkerland om ergens een helpende hand toe te steken, echter door Corona is dat er helaas nog niet van gekomen.

Heel veel jaren organiseerden we ook een dagje EO jongerendag maar het animo nam af, vooral omdat deze dag nu helemaal in Rotterdam wordt gehouden. Maar wie weet pakken we deze geweldige dag toch weer op of gaan we eens een kijkje nemen bij een ander Christelijk festival.

De leiding

De leiding van de tienerdienst wordt al weer wat jaren gedaan door Alike Kuit en Gea de Boer. Mocht er iemand na het lezen van dit stukje denken; “Mooi om hierin mee te draaien” dan bent u/ ben jij van harte welkom eens een kijkje te komen nemen bij de tienerdienst!

Vragen? Opmerkingen? Ook leiding willen geven? Tips?

Wij horen ze graag! Met vriendelijke groet,

Alike Kuit 06 14675548 alikekuit@hotmail.com

Gea de Boer  0561 451925 geertengeadeboer@ziggo.nl