Nieuws voor zondag 8 april

Kerkdiensten zondag 8 april 2018

Deze zondag is er om 9.30 uur een gezinsdienst in Oldemarkt. Voorganger is ds. Jans. Medewerking wordt verleend door organist & pianist.

Collecten: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen.

Kinderoppas: Antje de Boer en Femke Pen.

Beamer: Remco Trox

Dienst van genezing en bemoediging

Op woensdag 11 april is er om 19.30 uur een dienst van genezing en bemoediging in Paasloo. Voorganger is ds. Jans. U bent van harte welkom.

Jubilea

Op 5 april jl. waren dhr. en mevrouw Van Eijck-Kraak 50 jaar getrouwd. Vanaf deze plaats alsnog van harte gefeliciteerd.

 

Ophaallijst
Voor vervoer naar de kerk graag uiterlijk drie dagen van tevoren bellen als u van deze dienst gebruik wilt maken.

8 apr.

Arie Threels

0561-450886

15 apr.

Ria Kroes

0561-452010

22 apr.

Miep Weemstra

0561-451898

29 apr.

Arjen Jansons

0521-522090

Collecte opbrengsten

De collecteopbrengsten van zondag 25 maart waren als volgt:

                                                    Paasloo

Project 1027                                € 138,75

College van Kerkrentmeesters    €   72,60

Instandhouding gebouwen         €   75,80

Heilig Avondmaal in de Landerijen

De collecte die is gehouden bij het Heilig avondmaal in de Landerijen bedroeg € 35,–. De bloemen zijn als groet en ter bemoediging gebracht bij mevr. Raggers in de Landerijen.

Bloemen

De bloemen uit de dienst van 25 maart zijn gebracht bij Mijntje Veenstra. Zij heeft zich jarenlang ingezet in de redactie van Kerkklanken. Hartelijk bedankt, Mijntje!

 

Giften

Via mevr. Van Rees ontvingen we twee maal een gift van € 5,– voor het bloemenfonds. Mevr. Elzenaar ontving ook een gift voor het bloemenfonds van € 10,–. Hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

 

Kleding gevraagd voor AZC

Voor de kledingverkoop voor vluchtelingen van het AZC in Luttelgeest wordt dringend gezocht naar heren en jongens schoenen, en heren en jongenskleding.

Kijk nog eens in uw kasten of daar nog wat weg kan, waar u de vluchtelingen heel blij mee maakt. U kunt de artikelen brengen bij Anky Buijert,  Jannie Ferbeek of Gerda Koning.

Alvast hartelijk dank.

 

Oproepje!

We zoeken iemand die zitting wil nemen in de voorbereidingscommissie van de zendingsdienst op de zendingszondag 27 mei a.s. In totaal komen wij 2 a 3 keer in vergadering bij elkaar. Lijkt het u / jou leuk ? neem dan contact op met Mijntje Veenstra telno; 0561451394

 

Gezocht: websitebeheerder

Na een aantal jaren de website van de gemeente te hebben beheerd, wil ik graag het stokje doorgeven aan iemand anders.

Er is al iemand die heeft aangeboden om de informatie op de website bij te houden, maar we zoeken nog iemand voor het technische deel van de website. Op dit moment gebruiken we WordPress, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te blijven. Voor vragen en/of aanmelden, neem s.v.p. even contact op. Peter de Graaf, tel 06-37307268.

 

Rooseveld-Vakantieweek voor alleenstaande met een lichamelijke beperking

De vakantieweek wordt gehouden van 8 tot en met 15 september 2018 ( week 37)

De vakantieweek is dit jaar voor de derde maal in het Nieuw Hydepark te Doorn.

Het vakantiehuis staat op het schitterende landgoed Hydepark. De gasten kunnen genieten van de groene omgeving en rust. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn toegankelijk voor een rolstoel en beschikken over een wastafel. De meeste kamers zijn voorzien van hoog-laagbedden en op iedere vleugel zijn meerdere ruime badkamers met uitgebreide sanitaire voorzieningen. Het vakantiecentrum beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

De vakantieweek wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van heel veel vrijwilligers. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijke verzorger aanwezig.

Heeft u na het lezen van dit bericht zin gekregen om een weekje mee te gaan, of weet u mensen waarvan u denkt dat zij in aanmerking komen voor dat weekje meld u dan bij Gerda Koning tel. 0561450901 en zij verstrekt u verder inlichtingen over de prijs, een aanmeldingsformulier enz. Ook niet kerkelijke mensen zijn van harte welkom.

De aanmeldingsformulieren moeten wel voor 13 juni binnen zijn.

 

Oecumenische viering/dienst

Op 15 april a.s. ’s morgens half tien is er een oecumenische dienst in de R.K. Kerk te Oldemarkt, waarbij alle drie kerken uit het dorp vertegenwoordigt zijn. Voorganger deze morgen is ds. Egbert Jans. Medewerking wordt verleend door het Chr. Gem. Koor ´Looft de Heer” o.l.v.  Co Jongsma-Hoekstra. Organiste is Willemijn v.d. Zee. Het thema in deze viering is: “En God sprak………”  Ook is er kindernevendienst. De collecte tijdens de dienst is bestemd voor de missie van Lies op de Weegh in Burundi. Deze keer is het project voor de school waar gehandicapten en weeskinderen  naar toe gaan. Maar het geld voor uniformen, schoolgeld en lesmateriaal ontbreekt. Deze arme kinderen kunnen dan niet naar school. Alleen de moslimkinderen krijgen dit gratis. Het zou fijn zijn, als we hier in Oldemarkt een steentje aan kunnen bijdragen. Van harte aanbevolen. De oec. werkgroep hoopt dat velen naar de kerk komen, om te horen wat God ons in deze tijd nog te zeggen heeft.

 

Agenda

Dinsdag 10 april: Studieseminar ds. Henk Poot in Oldemarkt over “Jezus en Israël, de boodschap van het evangelie van Johannes” De aanvang is om 20.00 uur in de Ontmoeting.

Dinsdag 10 april: Vergadering College van Kerkrentmeesters. Aanvang 20.00 uur in de Ontmoeting.

Woensdag 11 april: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 09.00 uur.

Woensdag 11 april: GGG Ossenzijl bij mevr. W. Ram. Aanvang 20.00 uur.

 

Tenslotte

Mag je weg voorspoedig zijn,

met de wind altijd in je rug,

en de zon warm schijnend op je gezicht.

Dat de regen zacht valt op de vruchtbare akker.

En dat God je bewaart in de palm van zijn hand,

tot we elkaar weer ontmoeten.