Kerkelijk nieuws voor zondag 9 december 2018

Kerkdiensten zondag 9 december 2018 Tweede Advent

Oldemarkt: 09.30 uur mevr. H. Kramer-de Jong

Collectes: 1e Diaconie, Roemenië, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: pastoraat

Kinderoppas: Deborah Harteveld en Linde de Graaf

Beamer: Hans Bult

Collecte 9 december 2018: Stichting Groningen Friesland Drenthe voor Roemenië: Broodproject

In verschillende plaatsen krijgen ouderen, dak- en thuislozen en arme gezinnen gratis brood, met inzet van de plaatselijke bakker.

Een eenvoudige, maar bijzonder doeltreffende manier om te helpen. Het brood wordt betaald van giften, maar hun spaarpot kan best wat steun gebruiken. Helpt u weer ook mee?

 

Kerkdiensten zondag 16 december 2018 Derde Advent

Oldemarkt:  09.30 uur ds. E.H. Jans, zondag nieuw-ingekomenen. Geen tienerdienst.

                      Koffie na afloop van de dienst.

Oldemarkt: 19.00 uur      Jeugddienst in de Ontmoeting. Voorganger ds. Jans.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Gea Raafs en fam. Boogaard

Beamer: Sjaco Bouwer

Pastoraat

Dhr. U. Bergsma is afgelopen week opgenomen geweest in het ziekenhuis te Heerenveen voor een hartkatheterisatie. Vanaf deze plaats Gods nabijheid toegebeden en een voorspoedig herstel gewenst. Wilt u in uw gebeden ook denken aan dhr. D. Hoen, Piet Govert van Buiten en Bram Beugelink?

 

Uitnodiging lezing

Op dinsdag 11 december a.s. is er in de Ontmoeting een lezing met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp van de lezing is Jesaja 40: “ Troost, troost Mijn volk”.

Ds. van Velzen werkte jarenlang bij de Evangelische Omroep als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël. Aanvang van de lezing is 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Deelname Kerstrondje 15 december

Ook wij doen mee en organiseren rond het thema “Kijk op Kerst” activiteiten in en om de kerk. De geboorte van Jezus en Zijn leven is het mooiste en meest waardevolle wat de mensheid ooit is overkomen. Dit geschenk is voor alle mensen bedoeld, niemand uitgezonderd, groot en klein. Daarom!

Wij hebben nog hulp nodig bij het opbouwen en afbreken die dag. Laat het ons even weten. Ds. Jans tel. 750902, Grietje Visser tel. 451906, Peter de Graaf tel. 452691, Janny Bouwer tel. 452171. P.S. Heeft iemand misschien een zwarte partytent te leen?

 

Hallo tieners!

Op zaterdag 22 december willen we met jullie graag kerst vieren tijdens een gezellig samen zijn. Het lijkt ons leuk om  vanaf 17.00 uur samen te komen in “ De Ontmoeting” om daar met elkaar te gourmetten en stil te staan bij het komende kerstfeest. We vragen een eigen bijdrage van € 3,50. Doe je mee? Leuk! Geef je dan op voor 16 december a.s. bij Alike (alikekuit@hotmail.com) of Gea  ( geertengeadeboer@ziggo.nl)  of via de app van de tienerdienst. We hopen je te zien de 22e, tot dan! Alike en Gea

 

Jaarrekening 2017 en Begroting 2019

De verkorte jaarrekening 2017 en begroting 2019 zal in de eerstvolgende Kerkklanken worden afgedrukt. Wilt u de uitgebreide jaarrekening 2017 en begroting 2019 inzien, deze ligt 5 werkdagen na het verschijnen van Kerkklanken ter inzage bij mw. S. Tietema-Price. Wilt u vooraf contact met haar opnemen viapenningmeesterkerkrentmeesters@hgop.nl. Met vriendelijke groet, namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp (secretaris).

Collecte en bloemen Heilig Avondmaal Landerijen

De collecte die werd gehouden tijdens het Heilig Avondmaal in de Landerijen had een opbrengst van € 30,60. De bloemen zijn meegegeven aan de organist, Clara Bakker.

 

Collecte oecumenische dienst

Op zondag 2 december tijdens de oecumenische dienst in de Protestantse kerk werd gecollecteerd voor het werk van Pater van Son ter ondersteuning van alleenstaande vrouwen, zieke mensen en jeugd in Mozambique. De opbrengst hiervan is € 332,93.

Iedereen namens hen hartelijk dank. Werkgroep Oecumenische diensten

 

Kerstfeest koffieochtend

Op 11 december vieren wij in de het gebouw van de Protestantse Gemeente het Kerstfeest. We verwelkomen u om tien uur met een kop koffie met wat lekkers. U bent van harte welkom, en neem gerust iemand mee. Wij hopen op een mooie gezegende ochtend. De vrijwilligers van de koffieochtend.

 

Bedankt!!

Lieve mensen, namens de kinderen van het AZC in Luttelgeest heel hartelijk dank voor uw spontane reactie, om ook cadeautjes voor ze te kopen. U heeft massaal gereageerd. We mochten meer dan 100 pakjes wegbrengen. Het grootste gedeelte is naar de school gegaan, waar de reactie was: jullie hebben heel veel kinderen heel blij gemaakt.

Een deel is naar de peuterspeelzaal gegaan, die ook aangenaam verrast waren. De rest is naar Stichting de Vrolijkheid gegaan waar Kees en ik bij aanwezig mochten zijn, een drukke maar geslaagde middag. Van de Vrolijkheid kregen wij voor beide kerken een pakketje en een boek met eigen gemaakte kaarten en verhalen over de kinderen en wat de Vrolijkheid precies is.

Wij zullen zorgen dat ze bij de beide kerken gebracht worden. Nogmaals heeeel hartelijk dank. Van zulke acties worden wij heel blij. Kees en Gerda Koning

 

Kerstdiner voor minima op woensdag 19 december

Het afgelopen jaar heeft de Stichting JY samen met St. Voedselbank Steenwijkerland, Huis ten Wolde en de St. Diaconaal Platform Steenwijkerland een kerstdiner georganiseerd voor mensen met een minimaal inkomen in de gemeente Steenwijkerland. Ook dit jaar wordt er weer een kerstdiner georganiseerd, deze keer in de Rietstulp te Giethoorn. Komt u hiervoor in aanmerking en wilt u zich opgeven, dan verzoeken wij u vriendelijk om zelf contact op te nemen met Janien van der Linde of Annelies van den Berg. Opgave via de diaconie is niet mogelijk i.v.m. de aangescherpte regels van de Privacy wet.

St. JY Janien van der Linde: janien.vdlinde@stichtingjy.nl (0527 – 745959) Diaconaal Platform Steenbwijkerland Annelies van den Berg: dpsteenwijkerland@outlook.com (0521 – 517760).

 

Gezocht: kledingsorteerders!

In september 2014 is er een kledingteam gekomen voor vluchtelingen op het AZC Luttelgeest. Dit kledingteam zamelt kleding in en sorteert het. De kleding wordt voor een klein bedrag uitgedeeld aan de vluchtelingen. Dit gebeurt namens de kerken in de Noordoostpolder en Urk. Ons doel is om naar vluchtelingen om te zien. Mede door het uitdelen van kleding willen wij Gods liefde aan hen laten zien. De kleding wordt 2 keer per maand op dinsdagmorgen gesorteerd in de kledingschuur bij House of Joy te Luttelgeest. Een gezellig team van sorteerders uit meerdere kerken zet zich hiervoor in. We zijn op zoek naar extra vrijwilligers! Houd je ervan om praktisch bezig te zijn? Wil je graag iets betekenen voor vluchtelingen? Geef je dan op! Wil je regelmatig helpen of liever af en toe? We zijn blij met alle hulp. Wil je kinderen meenemen? Geen probleem! Je kunt je aanmelden bij Joca van den Berg. Vriendelijke groet, Joca van den Berg, Gerard & Martine de Kimpe Kledingteam voor vluchtelingen op AZC Luttelgeest (namens de kerken in de Noordoostpolder/Urk)

Vragen? Mail: a.vandenberg@solcon.nl of bel 0527-788330

 

Adventskalender

De gratis adventskalender ‘Het wordt licht’ wordt u dagelijks even stilgezet bij de Bijbel en de boodschap van licht en verwachting die daarin doorklinkt. Deze kunstkalender helpt om uit te zien naar het licht dat volgens de Bijbel met de geboorte van Jezus is gekomen. Aan elke dag van de kalender is ook een afbeelding van een kunstwerk toegevoegd, onder andere van Chagall, Kaplan en Watanabe. Aan te vragen via: de link www.debijbel.nl/kunstlicht

World Servants – Kerstkaarten actie

In 2019 zullen er weer een paar jongeren met World Servants op reis gaan naar verschillende derde wereld landen. Nadine Minnema zal vertrekken als cultuur leidster naar Malawi en Anne-Marije De Boer en Bram Gerards zullen vertrekken naar Zambia. We hebben ervoor gekozen dit jaar geen plaatselijke actiegroep te vormen, maar er zullen wellicht nog kleine acties volgen.

Bij deze willen we graag de kerstkaarten actie onder de aandacht brengen. Voor €0,40 per kerstkaart worden uw kerstkaarten dit jaar bezorgd. Wij bezorgen in de volgende dorpen: Oldemarkt, Paasloo, Blesdijke, De Blesse, Willemsoord, Ossenzijl en Kalenberg. U kunt uw kerstkaarten vanaf 9 december 2018 tot en met 20 december 2018, inclusief geld, deponeren in de schoenendozen achterin de Hervormde kerk en Protestantse Gemeente in Oldemarkt en Paasloo. Ook kunt u de kerstkaarten langsbrengen bij Familie Minnema op de Veentjes 24 in Oldemarkt. Mocht u graag willen dat we de kerstkaarten even ophalen bij u thuis, dan kunt u bellen naar 0561-451212. Met vriendelijke groeten, Anne-Marije De Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema.

 

Catechisaties en Alpha

Dinsdag 11 december:           12-14 jaar aanvang 19.00 uur.

Donderdag 13 december:      14-16 jaar aanvang 19.00 uur.

Vrijdag 14 december: Alpha –jong aanvang 19.30 uur.

 

Agenda

Maandag 10 december: Kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Dinsdag 11 december: GGG bij Grietje Visser-Jonkman, Zwartehofslaan 27. Aanvang 09:30-11:30 uur

Woensdag 12 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.