Kerkelijk Nieuws voor zondag 8 maart 2020

Kerkdiensten zondag 8 maart 2020

Paasloo: 09:30 uur ds. E.H. Jans.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van  Kerkrentmeesters, uitgang: instandhouding gebouwen

Kindernevendienst: Henriëtte Jans

Foutieve aanvangstijd in Kerkklanken

Let op: de dienst van zondag 8 maart begint om 9.30 uur in Paasloo en niet zoals in Kerkklanken vermeld staat om 19.00 uur.

Kerkdienst woensdag 11 maart 2020, biddag

Oldemarkt: 19:30 uur Ds. J. v.d. Mark uit Wolvega

                      Samen met PG in Gereformeerde kerk.

Collectes: Diaconie en kerk

Kerkdiensten zondag 15 maart 2020

Oldemarkt: 09:30 uur ds. E.H. Jans. Dienst m.m.v. Muziekteam. Tienerdienst. Koffie drinken met preek/dienst bespreking na de dienst.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van  Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen.

Beamer: Remco Trox

Kindernevendienst: Janine Damhuis

Hallo jongelui!

Onlangs gaf Present Steenwijkerland een presentatie bij ons in de kerk. Veel mensen gaven zich na afloop op om een ander behulpzaam te zijn. Dat kunnen wij toch ook?!!!

Daarom willen we op zaterdag 18 april a.s. met een groep jongeren de mouwen opstropen en voor een dagdeel hulp bieden bij b.v. opknappen tuintje, schoonmaakwerk, spelletjes doen, wandelen, koken of bakken. Doe je mee? SUPER!

Kom dan zondag 15 maart a.s. naar de tienerdienst (ook al kom je daar anders niet meer). Dan kunnen we samen  bekijken hoe, wat en waar. Wij hopen dat jullie je aangesproken voelen en dat je je voor een klein moment wilt inzetten voor een ander!

Wil je meer weten over Present? Zoek dan eens op Stichting Present Steenwijkerland.

Hartelijke groeten, Alike en Gea

Agenda

Maandag 9 maart: Moderamenvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 10 maart: Consistorievergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.15 uur.

Woensdag 11 maart: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Woensdag 11 maart: GGG bij Mirjam de Graaf. Aanvang na de kerkdienst.

Woensdag 11 maart: Gezamenlijke diaconievergadering met de PG. Na de kerkdienst in het Achterhuus.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Catechisatie

Dinsdag 10 maart       groep I. Aanvang 19.00 uur

                                   groep 16-17 jaar. Aanvang 19:15 uur

Donderdag 12 maart  groep 13-15 jaar. Aanvang 19:00 uur

Vrijdag 13 maart        Alphagroep jongeren. Aanvang 18.30 uur

Vanuit de BZA (buiten zondagse activiteiten commissie.)

Van Esther Pierik kregen wij de tip van een bijzondere film door: “the Shack”. In het verleden  organiseerde de BZA ook wel filmavonden maar dat is alweer een tijdje geleden. Toch gaan wij in dit geval weer een filmavond organiseren  en wel op vrijdag 20 maart 2020.

Inloop vanaf 19.00 uur, de film begint om 19.15 en duurt ongeveer 2 uur.

Een korte samenvatting van de film:

Mack Philips raakt na een familietragedie in een stevige depressie, waardoor hij vragen stelt bij zijn diepste overtuigingen. Tijdens zijn geloofscrisis ontvangt hij een geheimzinnige brief die wil dat hij naar een verlaten hut gaat, diep in de wildernis van Oregon. Mack twijfelt maar reist toch naar de hut. Daar ontmoet hij een vreemd en onverklaarbaar trio dat wordt geleid door een vrouw die “Papa” heet. Mack ontdekt belangrijke waarheden waardoor hij anders tegen zijn tragedie aankijkt. Het zal zijn leven voorgoed veranderen. Volgens Esther zeker het kijken waard, zet u datum alvast in uw agenda? Hierbij wordt u alvast van harte uitgenodigd voor deze avond en u mag gerust iemand meenemen.

Met vriendelijke groet, Marjan, namens de BZA

Stap eens in het paasverhaal!

Houdt u van theater en kunst, dan is dit uw kans! Deze sensationele theater-Passion speelt elk jaar rond Pasen in een andere stad en heeft bezoekers uit heel Nederland en België. Bij Wandeltheater Dolorosa doen we ons best om iedere bezoeker een onvergetelijke voorstelling te bezorgen.

Het unieke van dit theaterstuk is o.a. dat de bezoeker niet blijft zitten op één plek, maar als groep langs verschillende scènes wordt geleid door een gids. Er is een sensationele afwisseling van kunstvormen, waarbij de vele levende standbeelden een pijler zijn van deze voorstelling. Door live muziek, dans- en theaterscènes worden gebeurtenissen uit het leven van Jezus verbeeld. Er worden bijna geen woorden gebruikt, waardoor een spannende dynamiek ontstaat en als publiek het gevoel krijgt zelf in het verhaal rond te lopen.

Juist door kijken en genieten komen de prachtige scènes tot leven en kunt u Pasen voor het eerst of opnieuw beleven. Deze passion is geen zwaarmoedig verhaal maar een hoopgevend, verbindend verhaal waarna iedereen blij naar huis gaat.

De loopafstanden zijn kort en indien gewenst is er een mogelijkheid tot zitten. Het wandeltheater duurt ongeveer 90 minuten. De voorstelling is geschikt voor mensen van allerlei leeftijden en talen en voor doven & slechthorenden.

Na afloop kunt u foto’s maken van de standbeelden en praten met diverse spelers en de kunstgalerij bewonderen.

Elke voorstelling is identiek en duurt ongeveer 90 minuten.

De voorstellingen zijn in 2020 op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart in de Bovenkerk in Kampen.

Zie ook www.wandeltheaterdolorosa.nl