Kerkelijk Nieuws voor Zondag 5 mei 2019

Hervormde Gemeente

Kerkdiensten zondag 5 mei 2019

Oldemarkt: 9.30 uur Mw. H. Kramer-de Jong. Ook tienerdienst

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Gea Raafs & Fam. Boogaard

Beamer: Remco Trox

Kerkdiensten zondag 12 mei 2019

Oldemarkt: 9.30 uur diaken A. van Boven, Lelystad. Oecumenische dienst in Hervormde kerk m.m.v. gezamenlijk kinderkoor

Collectes: 1e Sjoukje de Wit, uitgang: Door commissie bepaald

Kinderoppas: Hennie Oord & Fam. Jans

Beamer: Hans Bult

Pastoraat

Mevr. de Graaf uit Paasloo zal binnenkort neurologische onderzoeken ondergaan. We wensen haar Gods nabijheid toe.

Jubileum

Vandaag zijn dhr. en mevr. K.J. Timmerman-Broenland uit Tuk 60 jaar getrouwd.

Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

Worship avond met Kees Kraayenoord op zaterag 1 juni

Strandheem Festival is een 4-daags festival in het noorden van het land (Opende), dat elk jaar gehouden wordt in het Hemelvaartweekend. Op het grote gezellige festivalterrein staan vele tenten en er worden doorlopend activiteiten gehouden, zoals gospel-/praise diensten, concerten, gezinsdiensten, een jongerenprogramma, workshops, seminars en diverse kinderactiviteiten. Op zaterdagavond 1 juni is er een worship avond met Kees Kraayenoord.

Het lijkt ons leuk om daar met een groep heen te gaan? Ga je ook mee? Geef dat dan z.s.m. even door aan Gea de Boer.

Examentijd!

Het is bijna zover. Komende week starten de landelijke examens. Sommige jongeren hebben het praktijk examen al achter de rug, maar het schriftelijk gedeelte volgt nog. In onze gemeente doen de volgende scholieren examen: Niek de Boer, Esther Jans, Carisse Kraak, Anne Jara Oosterveld, Dave Prins, Larissa Spijker en Vincent Stegink. Heel veel succes!!! Dit geldt natuurlijk ook voor onze MBO en HBO studenten die hun opleiding aan het afronden zijn.

Agenda:

Woensdag 8 mei: GGG bij Jacob Jan en Annie Luth. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 10 mei: vrijwilligersavond in de Ontmoeting. Aanvang 18.30 uur.

Maandag 13 mei: Kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Dinsdag 14 mei: Vergadering kerkrentmeesters in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Statiegeld actie

Wij, Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema, gaan in de zomer van 2019 op project naar verschillende derde wereld landen met de organisatie World Servants. Zoals u misschien weet heeft Coop Koetsier in Oldemarkt een doneerknop bij de statiegeld automaat. In de maanden april, mei en juni zal de opbrengst van de doneerknop voor onze reizen bestemd zijn. Daarom de vraag vanuit ons of u mee zou willen helpen met statiegeld flessen te doneren, zodat wij een stapje dichterbij zijn om op project te kunnen gaan. En bovendien verdubbeld Coop Koetsier in Oldemarkt de opbrengst!! Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze naar de Coop te brengen kunnen de flessen bij u opgehaald worden. Neem dan contact op met Nadine Minnema via 0561 – 45 12 12.

Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema.

Oecumenische viering zondag 12 mei: Nooit meer alleen!

Op 12 mei a.s. is er ‘s morgens om 9.30 uur een oecumenische viering in de Hervormde Kerk aan het Marktplein te Oldemarkt. Voorganger is diaken A. van Boven. Medewerking wordt verleend door een gezamenlijk kinderkoor

o.l.v. Angela Meijerink. Organist is Henk Braad. De collecte is bestemd voor het werk van Sjoukje de Wit en haar medisch team in Zuid Soedan. De ziekte Kala Azar blijft hun aandacht vragen. Het gaat gepaard met hoge koorts, gewichtsverlies, ernstige bloedarmoede. De patiënten worden 15 dagen lang geïnjecteerd met twee medicijnen. Er zijn veel bijwerkingen, maar geen behandeling betekent de dood. De diagnose hiervoor is een DAT test, deze testen kosten jaarlijks 2600 euro. Deze collecte willen we graag voor dit project gebruiken. Van harte aanbevolen.

Het thema in deze viering is: Nooit meer alleen! We moeten geloven in een wereld, die er is voor iedereen. Geen blank of zwart, geen rangen of standen, maar de liefde maakt ons één. We moeten hopen op die wereld, die er is voor iedereen.

En als we denken aan Zijn liefde, dan zijn we zeker nooit alleen. De oecumenische werkgroep hoopt dat velen naar de kerk zullen komen om deze boodschap uit te dragen. Tijdens de dienst is er kinderoppas.

Stichting Opkikker

Help mee 100.000 mobieltjes in te zamelen voor de Stichting Opkikker, dat staat op de verzameldoos die voor in de kerk staat. Als het allemaal niet zo lekker gaat, dan kun je wel een flinke Opkikker gebruiken. Dit geldt ook voor de vele patiëntjes die al op jonge leeftijd met de wereld van dokteren en ziekenhuizen  worden geconfronteerd. Dit heeft enorme impact op het leven van het zieke kind, maar ook op de dat van ouders en broers en zussen. Stichting Opkikker zet zich daarom in om deze gezinnen een positieve kracht en energie te geven die ze op dat moment hard nodig hebben. Dit doet De Stichting door het hele gezin mee te nemen naar een ware Opkikkerwereld , waar ze samen een onuitwisbare herinnering creëren. Wij vragen u daarom oude mobieltjes in de doos te doen die bij de ingang in de kerk staat. Ook Cartridges/inktpatronen  zijn van harte welkom.

Namens de gezinnen alvast hartelijk dank.

Examenkandidaten succes gewenst!

Een dikke duim voor onze jonge gemeenteleden, die de komende weken voor VMBO, HAVO of VWO eindexamen gaan doen: De komende week beginnen de examens op de middelbare scholen.

ZET ‘M OP!