Kerkelijk Nieuws voor zondag 4 juli 2021

Kerkdienst zondag 4 juli 2021

Oldemarkt:    9.30 uur ds. E.H. Jans.

                      Afscheid zondagsschool.

Collectes: 1e  Dorcas; 2College van kerkrentmeesters;

3e instandhouding gebouwen

Beamer: Remco Trox

Kindernevendienst: Dave Prins

Kerkdienst zondag 11 juli 2021

Paasloo:    9.30 uur ds. E.H. Jans.

Collectes: 1e  Diaconie; 2College van kerkrentmeesters;

3e instandhouding gebouwen

Beamer: Joël de Graaf

Zomerzondagsschool: Alike Kuit (opgave)

Aanmelden diensten

We werken met een aanmeldbeleid voor de kerkdiensten. U kunt zich via reservering@hgop.nl of 06-83437990, wekelijks aanmelden. Telefonisch kan dit doordeweeks alleen van 18.00 – 20.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uurVia de mail reserveren kan ook tot uiterlijk zaterdag 14.00 uur. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen u wilt komen en vermeldt uw telefoonnummer.

Collecte zondag 4 juli

De collecte voor de Diaconie is zondag 4 juli bestemd voor Dorcas.

Dorcas is een internationale organisatie die werkzaam is in 14 landen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Op dit moment komen wij samen met het Christelijk Noordhulpcluster in actie voor de gevolgen van corona in India, Nepal en andere landen. 

Op de website van Dorcas vindt u meer informatie. www.Dorcas.nl

Als Diaconie bevelen wij deze collecte van harte bij u aan.

Jubileum

Op woensdag 7 juli vieren dhr. en mevr. Koelma uit Oldemarkt dat zij 62 jaar getrouwd zijn. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum en een gezegende dag gewenst.

Vakantie koster

Onze koster, Ina Bootsma, is op vakantie van 5 t/m 18 juli. In deze periode wordt zij vervangen door Johannes en Bertha v.d. Veen.

Zomerzondagsschool

Vanaf zondag 11 juli is er weer Zomerzondagsschool. In principe is dit elke week in De Ontmoeting start om 9.30 uur. Ook als de dienst in Paasloo is.

De kinderen kunnen opgegeven worden via reservering@hgop.nl of 06-83437990, wekelijks aanmelden. Telefonisch kan dit doordeweeks alleen van 18.00 – 20.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uurVia de mail reserveren kan ook tot uiterlijk zaterdag 14.00 uur. Geef bij de aanmelding aan hoeveel er komen en vermeldt uw telefoonnummer.

Zondagsnieuws in zomervakantie

In de zomervakantie wordt er geen Zondagsnieuws gemaakt. Het laatste nieuws voor de vakantie verschijnt op 11 juli. Daarna is er op 22 augustus weer een Zondagsnieuws. Zo hebben de stencillaars en bezorgers ook een vrije periode.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie,

u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en kerkrentmeesters.

Agenda

Dinsdag 6 juli: Vergadering college van kerkrentmeesters. Aanvang 20.00 uur in de Ontmoeting.

Woensdag 7 juli: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Voor de tieners

Hoi allemaal!!! Hier even een belangrijk berichtje! Omdat het bijna zomervakantie is en we elkaar dan een tijdje niet zullen treffen leek het Alike en mij erg leuk om een avondje wat gezelligs te doen! Wat? Nog niet echt een concreet idee, dat hangt af van het aantal aanmeldingen. In ieder geval ook samen wat eten en daarna……een spel, iets sportief, we vinden vast iets. We willen dit gaan doen op vrijdag 9 juli a.s. vanaf een uur zes. Doe je mee en kom je ook? Leuk!!! Geef je op voor  6 juli 19.00 uur. Dat mag gewoon via de tienerdienst app of via de mail; alikekuit@hotmail.com of geertengeadeboer@ziggo.nl….. hoe gemakkelijk kan het zijn!  Groeten van Alike en Gea.

Oproep voor leiding

Dag allemaal, 

Naar deze kampen gaan ieder jaar ook een heel aantal asielzoekers kinderen en hebben de week van hun leven! Het zou jammer zijn als het door gebrek aan leiding niet door kan gaan…

Iets voor jou? Of iemand die je kent ? Aanmelden bij YoY via www.yoy.nl/leiding

Hallo jij daar! Dit is een bericht voor jou!

Als jij je al hebt aangemeld, wil je dan als YoY-ambassadeur met ons meezoeken?

YoY organiseert kinder- en tienerkampen in de zomervakantie. De kampen zitten nagenoeg vol. De kinderen en tieners hebben er heel veel zin in, speciaal na alles wat zij meegemaakt hebben met alle Corona beperkingen. Het kan weer gewoon een lekkere week met elkaar worden, waar je naast Sport en Spel ook nog eens op een frisse manier met je geloof aan de slag gaat.  Maar, voor het laten draaien van een kamp is ook leiding nodig. Iets voor jou? Vast wel! Je hoeft niet perfect te zijn 😉 Ben je een christen die zich een week wil inzetten in het dienen van ongeveer 40 kinderen met de talenten en vermogens die jij bezit? Wil je de dankbaarheid van hen ervaren en de zegen van onze Heer ervaren? Dan is deze week zeker iets voor jou.

Meer info?  www.yoy.nl/leiding. We bidden en geloven dat we op tijd voldoende leiding voor de kampen vinden. Help jij mee? Namens YoY, Frank en Paulien Hagendoorn Coördinatoren Tel: 06 3735 2418