Kerkelijk nieuws voor zondag 28 januari 2018

Kerkdiensten zondag 28 januari 2018

Op deze zondag is er om 9.30 uur dienst in Oldemarkt. Voorganger is ds. E.H. Jans.

Collecten: 1e Compassion, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Catechese en Educatie.

Kinderoppas: Geraldine Buijert en Caitlyn Tietema.

Beamer: Harman Tietema

 

Heilig Avondmaal Landerijen

Op dinsdag 30 januari is er een viering van het Heilig Avondmaal in de Landerijen. Voorganger is ds. Jans. Aanvang 15.30 uur.

 

Pastoraat

Johannes van der Veen herstelt langzaam maar zeker van de operatie aan zijn knie. Alleen heeft hij ’s nachts nog wel last van veel pijn.

Mevr. Raggers wordt 1 februari a.s. geholpen aan staar, ditmaal aan het andere oog. Na deze kleine operatie gaat ze -voorlopig- even naar haar zoon.

Sjoerdje Hoffmann is met een longembolie opgenomen. Ze zou een operatie ondergaan, maar die ging niet door.

De operatie van Henk Los die door lekkage vanwege storm niet was doorgegaan gaat a.s. maandag gebeuren.

We wensen alle zieken en mensen die onderzoeken moeten ondergaan Gods nabijheid toe.

 

Er zijn verschillende gemeenteleden , die in verzorgingshuizen wonen, sommigen zelfs al een langere periode. Dan is het fijn om als gemeente mee te leven met die personen en hen af en toe te bemoedigen met een kaartje en of bezoekje:

Dhr. B. ten Klooster, Pronsweide, Morgenzonweg 29-10 7101 BH Winterswijk.

Mevr. M. Korpershoek, Zorgcentrum Berkenstede, Hortensiastraat 49,kamer 107,8471 KK  Wolvega.

Mevr. H. Otten-Tietema, verpleeghuis de Flecke, Midstraat 10,kamer 2-11, 8501 EV Joure.

Mevr. A. Dolstra-Oosterveld, het Voetlinkshuis, kamer 17, Verlaatsteweg 12, 8331 PC Steenwijk.

Mevr. J. Peereboom-Brandsma, afd. de Stoeke kamer 6, Zorgcentrum Lindestede, Hortensiastraat 49,8471,KK  Wolvega

Dhr. en mevr. B. van Veen, Berkenstede ,Hortensiastraat 49, 8471 KK. Wolvega.

 

Ophaallijst
Voor vervoer naar de kerk graag uiterlijk drie dagen van tevoren bellen als u van deze dienst gebruik wilt maken.

28 jan.     Arjen Jansons     0521 – 522090

4 febr.

Peter Dekker

0561-451538

11 feb.

Fam. van Eijck

0561-451343

18 feb.

Fam. Wicherson

0561-452336

25 feb.

Wilfred Koers

0561-452206

 

Collecte opbrengsten

De collecteopbrengsten op zondag 14 januari waren als volgt:

                                                           Oldemarkt

Diaconie                                             € 93.90

College van Kerkrentmeesters           € 73.75

Instandhouding gebouwen                € 91.50

 

Bloemen

De bloemen uit Oldemarkt zijn afgelopen zondag gebracht bij Johannes van der Veen aan de H. Nijholtstraat te Oldemarkt.

De bloemen vanuit de dienst met de VZG in Ossenzijl gingen naar Dhr. P. Doeve in Ossenzijl en naar familie Van der Molen in Emmeloord.

 

Giften

Mevr. Kousbroek ontving een gift van € 5,– voor het bloemenfonds. Mevr. Kramer ontving € 10,– voor het gebouw in Paasloo. Via mevr. Doeve ontvingen we twee maal een gift van € 10,– en een gift van € 5,– voor de kerk. Allen hartelijk dank voor uw gift.

 

Oproep noodhulp Oekraïne

Het is een zware en koude winter in Oekraïne. De temperaturen dalen tot 20 graden onder nul. De omstandigheden waarin Holocaust-overlevenden in Oekraïne moeten leven, zijn soms mensonterend. Hulp is juist nú keihard nodig… mogen we op uw steun rekenen?

Het team van Christenen voor Israël is dag en nacht in touw om de Joodse gemeenschappen in Oekraïne te voorzien van voedselpakketten. Met name de ouderen kunnen niet rondkomen van hun schamele pensioentje. Ze leven in diepe armoede.

Deze winter hopen we zesduizend voedselpakketten uit te delen. Voor 5.450 pakketten is het benodigde geld helaas nog niet binnen. Er is nú hulp nodig! Doet u mee? Met uw gift van 10 euro kunnen we een voedselpakket van ca. 11 kilo met allerlei gezonde en noodzakelijke voedingsmiddelen uitdelen aan duizenden Joden die in diepe armoede leven. Alvast hartelijk dank voor uw steun. Shalom,

Doneren? https://christenenvoorisrael.nl/online-doneren/ of via IBAN: NL87 ABNA 051 385 2905 t.n.v. Christenen voor Israël te Nijkerk.

 

Kerkbalans

De jaarlijkse actie Kerkbalans is weer begonnen. Het thema voor 2018 is “Geef voor je kerk”.

Deze actie wordt gehouden van 20 januari – 3 februari 2018.

Ook dit jaar zullen een aantal vrijwilligers de kerkbalans enveloppen bij u afleveren en komen die dan met uw antwoord ook weer ophalen. De telavond is vastgesteld op 2 februari 2018. In de Ontmoeting om 19.30 uur. Met vriendelijke groet,

Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp (secretaris).

 

Lied van de maand  januari 2018

Zaterdagmiddag 27 januari 2018 om 15.30 uur oefenen wij in De Ontmoeting voor het Lied van de maand. Het is de laatste keer en wij willen iedereen die in het verleden heeft meegedaan met het Lied van de maand uitnodigen om met ons mee te doen. Onder het genot van een kopje koffie/thee zullen wij o.a. terugblikken op 21 jaar Lied van de maand. Ook gaan we het Lied van de maand januari 2018 oefenen: Lied 997 “-en vele duizenden, ontheemd, (…)”. De tekst is van Herman G. Stuempfle jr (o.a. predikant te Baltimore) en de muziek is van Perry Nelson (operazanger en kerkmusicus). Het lied is ontstaan in 1996 als antwoord op verschillende gebeurtenissen: etnische zuiveringen in de Balkan, de nasleep van de bomaanslag in Oklahoma City, het openbaar worden van kindermisbruik, de algemene situatie in de wereld. Voor al deze angsten is de enige hoop de vrede die God biedt.

De naam van de melodie ‘Pace mio dio’ betekent: Vrede, mijn God.

Het lied is een gebed om gerechtigheid. Zondag 28 januari 2018 zal dit lied voor de dienst geoefend worden met de gemeente. Henk Braad en Vrouwkje Visserman-Winters.

 

Agnes  Pen

Na bijna vijf jaar weg geweest te zijn ben ik afgelopen zomer weer terug gekomen in Nederland na een bijzondere, mooie en leerzame tijd als vrijwilliger bij Mercyships. Het was een speciale tijd waarin ik mocht werken en vooral veel ontvangen in de zorg aan mensen in verschillende Afrikaanse landen, zoals Guinea, Congo, Madagaskar en Benin. Wat een nood, wat een armoede, wat een tekorten… confronterend, vaak hartverscheurend, het went nooit!! Maar één van de dingen die me het meest is bij gebleven is het feit dat ondanks moeilijke omstandigheden en duisternis er tegelijk ook straaltjes van Licht schijnen op iedere situatie als uiting van Hoop, Moed en Liefde van God. En waar we ook zijn hier op aarde en wat we ook meemaken, we mogen ontvangen van deze  Hoop en Liefde door te kijken naar dit Licht om bemoedigd te worden en ook zelf weer een licht te zijn voor anderen!

Ik wil hierbij u/jullie allemaal heel erg bedanken voor uw/jullie support, betrokkenheid, gebed en ondersteuning in de afgelopen jaren. Zonder u/jullie allen  zou ik dit niet hebben kunnen doen!!

En nu dus weer terug in ons land.. een hele verandering, maar fijn om weer in de buurt van familie en vrienden te zijn! Inmiddels ben ik weer aan het werk als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde in de Isala klinieken in Zwolle. Ook ben ik afgelopen oktober verhuisd naar een mooi plekje in Oldemarkt, waar ik me inmiddels helemaal thuis voel!

 

Wijkcontactwerk Kalenberg: Bedankt Marry Doeve en welkom Kobie van Rees!

Na een niet meer te tellen aantal bezoekjes in Kalenberg, wordt deze mooie taak van wijkcontactwerker overgedragen aan Kobie. Dank je wel Marry namens de inwoners van Kalenberg. Dank je wel voor de altijd soepele en vriendelijke samenwerking.

Kobie is inmiddels bijgepraat en ingewerkt, maar bovenal enthousiast om deze taak op zich te nemen. Helemaal mooi, omdat Kobie in Kalenberg woont. Veel plezier en succes!

 

Bedankt

Beter laat dan nooit maar wij willen even een bedankje doen voor de bloemen en kaarten die wij ontvangen hebben voor ons 50 jarig huwelijk. We hebben er van genoten. Cor en Wies Vos

 

Vooraankondiging gemeentedag

Beste broeders en zusters! Omdat het steeds maar blijkt dat het fijn is om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten, anders dan anders, zijn we van plan om weer een gemeentedag te organiseren. Dit gaat gebeuren op D.V. zondag 11 maart na de morgendienst in Oldemarkt. Het is tijd om een revanche te nemen op de sjoelwedstrijd van enige tijd geleden. Ook zullen we weer met elkaar de maaltijd (verschillende soepen etc.) gebruiken. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda zodat deze gemeentedag niet in de soep loopt! Nadere informatie volgt.

 

Bericht GZB: Debatavond “Ik geloof het wel” op dinsdag 6 februari 2018

Een eerlijke zoektocht naar de relevantie van de Bijbel voor onszelf en de mensen om ons heen. Met predikant Paul Visser, politicus Jan Marijnissen, uit Frankrijk Harriëtte Smit, uit Duitsland Gerard de Wit met als debatleider Andries Knevel. Dit debat wordt gehouden in Amersfoort in de Bergkerk aan de Dr. A. Kuyperlaan 2. Info en aanmelden kan via www.gzb.nl/debat

 

Concert Jeduthun

Op zondag 28 januari om 14.30 uur geeft Christelijke Muziekvereniging Jeduthun een nieuwjaarsconcert. U wordt van harte uitgenodigd in de Hervormde kerk in Oldemarkt. De jeugd zal ook van zich laten horen. Komt u ook?

 

Bericht/oproep van Timon (SGJ Pleegzorg):  Pleegouder worden?
Timon is een christelijke instelling voor jeugdhulp. We geloven in de kracht van gemeenschappen. Een plek waar kinderen en jongeren die niet langer thuis kunnen wonen hoop en herstel vinden. Wilt u ontdekken of pleegzorg iets voor u is? Heeft u ruimte in uw hart en huis? Op D.V. 24 januari 2018 wordt in Zwolle een informatieavond over pleegzorg gehouden. De informatieavond vindt plaats in de Ichthuskerk, Campherbeeklaan 69 te Zwolle.
Tijdens die informatieavond krijgt u informatie over pleegzorg en kunt u vragen stellen aan ervaren pleegouders. Aanmelden voor de informatieavond kan via:
http://www.timon.nl/pleegouders/informatieavonden/

 

David Kocijan komt naar Nederland

Met zijn programma Gospel According to Saxofoon reist David Cocijan de hele wereld door. Op uitnodiging van de Baptistenkerk in Steenwijk komt hij ook weer naar Nederland, waar hij 4 februari  om 10 uur zijn opwachting maakt.

Met zijn muziek vertelt hij op eigen wijze over het evangelie. Op initiatief van de vier kerken in Oldemarkt, Paasloo en Ossenzijl (de Vrije Zendingsgemeente, de Katholieke Kerk, de Hervormde gemeente en de Gereformeerde Kerk), die gezamenlijk de Week van Gebed voor de Eenheid der Christenen vorm geven, komt David met zijn optreden een prachtige afsluiting van de week van gebed verzorgen.

Zaterdag 3 februari a.s. komt David met zijn programma naar het sfeervolle kerkje van de Vrije Zendingsgemeente, Hoofdstraat 10 in Ossenzijl. De avond begint om half acht, de kerk is open vanaf kwart over zeven. maar wees op tijd want vol is vol. De toegang is gratis maar er zal wel een collecte zijn voor een bijdrage aan de kosten die David maakt.

Graag tot ziens.

 

Agenda

Zaterdag 27 januari: Oefenen Lied van de Maand. Aanvang 15.30 uur in de Ontmoeting.

Maandag 29 januari: Inleveren kopij Kerkklanken.

Woensdag 31 januari: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 1 februari: Mannengroep bij Jan Oosterveld. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 16 februari: Sirkelslag voor de jeugd van groep 8 t/m 16 jaar. (dit is anders dan de landelijke datum). Nadere informatie volgt, maar houd deze datum alvast vrij!!

Zondag 11 maart: Gemeentedag

20 januari t/m 2 februari: actie Kerkbalans

 

Tenslotte

Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God,

want in zijn hand ligt heel mijn levenslot.

Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij.

Ik zie naar hem op en ik weet: Hij is mij steeds nabij!