Kerkelijk Nieuws voor zondag 27 juni 2021

Kerkdienst zondag 27 juni 2021

Paasloo:    9.30 uur ds. E.H. Jans.

Collectes: 1e  Diaconie; 2College van kerkrentmeesters;

3e instandhouding gebouwen

Beamer: Sjaco Bouwer

Kindernevendienst: Janine Damhuis

Kerkdienst zondag 4 juli 2021

Oldemarkt:    9.30 uur ds. E.H. Jans.

                      Afscheid zondagsschool, ook tienerdienst.

Collectes: 1e  Dorcas; 2College van kerkrentmeesters;

3e instandhouding gebouwen

Beamer: Remco Trox

Kindernevendienst: Dave Prins

Aanmelden diensten

We werken met een aanmeldbeleid voor de kerkdiensten. U kunt zich via reservering@hgop.nl of 06-83437990, wekelijks aanmelden. Telefonisch kan dit doordeweeks alleen van 18.00 – 20.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uurVia de mail reserveren kan ook tot uiterlijk zaterdag 14.00 uur. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen u wilt komen en vermeldt uw telefoonnummer.

Versoepelingen

Afgelopen week is er op de kerkenraadsvergadering besproken welke maatregelen we kunnen afschaffen nu ook de samenleving weer meer open gaat. We zijn blij u te kunnen vertellen dat het mondmasker-advies in de kerk vervalt en dat we vanaf deze zondag ook weer gaan zingen. Laten we onze God van harte loven en prijzen!!

Rectificatie

Vorige week stond vermeld dat dhr. en mevr. Vos-Kinderdijk op 20 juni 25 jaar getrouwd waren. Dit moest 21 juni zijn. Excuses.

Oproepje voor zomerzondagsschool

Voor zondag 1 augustus a.s. zijn we nog op zoek naar iemand die de zomerzondagsschool wil leiden. In principe zal de zomerzondagsschool onder kerktijd in de Ontmoeting gehouden worden. Voor vragen, info en opgave kunt u contact opnemen met Gea de Boer. geertengeadeboer@ziggo.nl

Hulp gezocht!

Voor het opknappen van een tuin in Oldemarkt zijn helpende handen nodig! Het gaat om stenen en struiken uit de tuin halen en verder de tuin opknappen. U kunt zich opgeven bij Gea Raafs, telefoonnummer: 0561-450660

Zondagsnieuws in zomervakantie

In de zomervakantie wordt er geen Zondagsnieuws gemaakt. Het laatste nieuws voor de vakantie verschijnt op 11 juli. Daarna is er op 22 augustus weer een Zondagsnieuws. Zo hebben de stencillaars en bezorgers ook een vrije periode.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie,

u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en kerkrentmeesters.

Agenda

Maandag 28 juni: Inleveren kopij Kerkklanken voor 18.00 uur.

Woensdag 30 juni: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Oproep voor leiding

Dag allemaal, 

Naar deze kampen gaan ieder jaar ook een heel aantal asielzoekers kinderen en hebben de week van hun leven! Het zou jammer zijn als het door gebrek aan leiding niet door kan gaan…

Iets voor jou? Of iemand die je kent ? Aanmelden bij YoY via www.yoy.nl/leiding

Hallo jij daar! Dit is een bericht voor jou!

(Als jij je al hebt aangemeld, wil je dan als YoY-ambassadeur met ons meezoeken?)

YoY organiseert kinder- en tienerkampen in de zomervakantie. De kampen zitten nagenoeg vol. De kinderen en tieners hebben er heel veel zin in, speciaal na alles wat zij meegemaakt hebben met alle Corona beperkingen. Het kan weer gewoon een lekkere week met elkaar worden, waar je naast Sport en Spel ook nog eens op een frisse manier met je geloof aan de slag gaat.

Maar, voor het laten draaien van een kamp is ook leiding nodig. Iets voor jou? Vast wel! Je hoeft niet perfect te zijn 😉 Ben je een christen die zich een week wil inzetten in het dienen van ongeveer 40 kinderen met de talenten en vermogens die jij bezit? Wil je de dankbaarheid van hen ervaren en de zegen van onze Heer ervaren? Dan is deze week zeker iets voor jou.

Meer info?  www.yoy.nl/leiding

Concreet nodig:

25-31 Juli 1A kamp.  Een kampmoeder.

1-7   Aug 3B kamp.   1 herenleiding

1-7   Aug 4C kamp.   Heren leiding.

8-14 Aug 6B kamp.   Kampouders en 1 a 2 herenleiding.

8-14 Aug 7C kamp.   Kampouders en meerdere heren- en damesleiding.

8-14 Aug 8E kamp.   Meerdere dames en heren leiding.

Vooral voor het 7C en 8E kamp is nog veel leiding nodig.

Voor meer info kan je altijd even bellen. Denk je “echt niet voor mij” (zeker weten?), stuur deze oproep dan door naar iemand van wie je denkt dat het wel iets is voor hem of haar. Misschien de jeugdleiding van de kerk maar ook je oudere broer of zus zou kunnen en zelfs je ouders zouden leuke leiding kunnen zijn!

We bidden en geloven dat we op tijd voldoende leiding voor de kampen vinden. Help jij mee?

Namens YoY,

Frank en Paulien Hagendoorn 

Coördinatoren

Tel: 06 3735 2418