Kerkelijk nieuws voor zondag 27 januari 2019

Kerkdiensten zondag 27 januari 2019 Holocaust zondag

Oldemarkt: 09.30 uur Ds. E. H. Jans.

Collectes: 1e Israël werkgroep, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Catechese en educatie.

Kinderoppas: Hennie Oord en familie Jans.

Beamer: Sjaco Bouwer

Gemeentedag

Vanochtend na de dienst bent u van harte welkom voor koffie/thee/fris in de Ontmoeting waarna de jaarlijkse sjoelcompetitie van start gaat! Ook zullen er weer heerlijke soepen worden geserveerd.

Kerkdiensten zondag 3 februari 2019

Paasloo: 09.30 uur Ds. E. H. Jans. Viering Heilig Avondmaal. Ook tienerdienst.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Ina v/d Weerd en Femke Pen

Pastoraat

Dhr. H. Oosterveld mocht weer thuis komen uit het ziekenhuis. Dhr. J. v/d Veen zal komende week een operatie ondergaan. Laten we alle zieken opdragen in onze gebeden.

Kerkbalans 2019

De actie kerkbalans is weer van start gegaan! Thema: Geef voor je Kerk! Van 19 januari t/m 2 februari 2019 kunt u een van de vrijwilligers aan de deur verwachten om de enveloppen voor uw toezegging te bezorgen en weer op te halen. Ondersteunt u onze kerk met uw bijdrage, zodat onze kerk kan voortbestaan. Helpt u ons om samen kerk te zijn en er te zijn voor hen die steun nodig hebben? Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp

Uit de Israëlwerkgroep

Wij maken u er alvast op attent dat we weer 3 avonden organiseren. En wel op de volgende data:  26 maart, 2 april en 9 april. Spreker: ds. Henk Poot in gebouw “de Ontmoeting”.

Onderwerp en verdere info volgt t.z.t.

Viering Heilig Avondmaal Landerijen

Op dinsdag 29 januari bent u van harte uitgenodigd voor de viering van het Heilig Avondmaal in de Landerijen. De dienst staat onder leiding van mw. Kramer en begint om 15.30 uur.

Gevonden: fietsenrekje

Tijdens het kerstrondje is bij de Hervormde kerk een fietsenrekje gevonden, compleet met montageschroeven. Het gaat om een zgn. Monkey Mee. Waarschijnlijk is deze door iemand ergens aangeschaft, even neergezet en vergeten mee te nemen. De eigenaar kan contact opnemen met onze koster, Ina Bootsma.

De Bijbel: licht in de duisternis!

De jaarlijkse potgrondactie ‘Plant een Bijbel’ is gestart! Met de aanschaf van potgrond via deze actie, steunt u Bijbelverspreiding in onder meer Noord-Korea, China, Pakistan, India, Oeganda en Irak! De actie wordt georganiseerd door Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Op D.V. zaterdag 16 maart 2019 is de potgrond af te halen bij een afhaalpunt naar keuze. Bestel vóór 1 maart uw potgrond viawww.planteenbijbel.nl óf via uw afhaalpunt en help om Bijbels uit te delen!

Stichting HVC wil christenen in vervolging en armoede een eigen Bijbel geven. Het is voor hen een bezit van onschatbare waarde! Er is toenemende vraag naar Bijbels om te verspreiden onder andersgelovigen, zoals hindoes en moslims. Met de opbrengst van twee zakken potgrond geeft u een Bijbel. Hebt u geen potgrond nodig? Dan kunt u alsnog Bijbels schenken. Eén Bijbel kost slechts € 5,-. Helpt u (weer) mee?

Kleding AZC

Er wordt dringend herenkleding, herenschoenen en meisjeskleding gevraagd voor het AZC in Luttelgeest. U kunt dit brengen bij Ankie Buijert, Klaas Muisstraat 14 in Oldemarkt, 0561-451391 of Gerda Koning, Oostersche 1-3 in Oldemarkt 0561-450901. Als u de kleding liever in Luttelgeest brengt kan dat ook, dan kunt u voor af bellen met 0527-613532 / 06-18202435

Koffieochtend

Dinsdag 5 Februari is het al weer zover, dan houden we de tweede koffieochtend van dit jaar. Om tien uur staat de koffie weer voor u klaar. Wij nodigen u van harte uit, was het de eerste keer dat wij onze hersenen kraakten, nu wordt het weer een hele andere ochtend, maar hopelijk net zo interessant. Wij hopen weer op een goede opkomst. De vrijwilligers.

Sirkelslag Young

Vrijdag 8 februari is Sirkelslag in de Ontmoeting, Marktplein. Deze avond begint om 19.15 uur en eindigt ongeveer om 21.30 uur.                                           

Deze avond wordt georganiseerd vanuit de RK. Kerk(Gerard Hof en Gerard ten Have), Herv.Kerk(Hennie Boltjes) en Prot.Gemeente Oldemarkt (Hieke v.d.Valk). Dit een avond vol spel en vrolijke competitie voor de jeugd van groep 8 t/m 14 jaar. Samen gaat de jeugd opdrachten uitvoeren; rare, snelle en leuke opdrachten!Deze week ontvangt de jeugd een uitnodiging via school, catecheet of jeugdouderling. U, als ouder, bent ook van harte welkom om te komen kijken.

**Landelijk is het vrijdag 1 februari maar vanwege open avond Lindecollege hebben we het verzet naar 8 februari.

Agenda:

Dinsdag 29 januari: Viering Heilig Avondmaal Landerijen. Aanvang 15.30 uur.

Dinsdag 29 januari: GGG Ossenzijl. Bij Willy Ram, Lageweg 16 in Ossenzijl. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 30 januari: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 31 januari: Consistorievergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 8 februari: 19.15 uur -Sirkelslag voor de jeugd van groep 8 t/m 14 jaar.

Dinsdag 19 maart: Gemeenteavond in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur. Meer info volgt t.z.t. op het Zondagsnieuws en in Kerkklanken.