Kerkelijk Nieuws voor Zondag 26 mei 2019

Kerkdiensten zondag 26 mei 2019

Oldemarkt: 9.30 uur ds. E.H. Jans. Gezinsdienst

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Geraldien Buijert & Caitlyn Tietema

Beamer: Hans Bult

Ossenzijl:    10.00 uur dhr. G. de Haan.

Gezamenlijke dienst met Vrije Zendingsgemeente

Donderdag 30 mei Hemelvaartsdag

Oldemarkt:    09.00 uur dhr. G. Doorn.

Gezamenlijke dienst met Protestantse Gemeente

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Beamer: Harman Tietema

Kerkdiensten zondag 2 juni 2019

Paasloo:     09.30 uur ds. E.H. Jans. Ook tienerdienst

Collectes: 1e Zuid-Israël, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Deborah Harteveld en Linde de Graaf

Collecte Zondag 2 juni voor Zuid-Israël

Zondag 2 juni a.s. zal er een collecte worden gehouden voor Zuid-Israël. In het 1e weekend van mei was het heel onrustig in Zuid-Israel. Er zijn in minder dan 48 uur 700 rakketten vanuit de Gazastrook afgeschoten op Israël door de verschillende terreurorganisaties. Christenen voor Israël heeft noodhulp ingezet en hiervoor is geld nodig. De collecte die wij 2 juni zullen houden zal worden besteed aan noodhulp voor de getroffen families en aan het project Amigour dat hulp geeft aan kansarme gezinnen , ouderen en Holocaust-overlevenden in heel Israël.

Enkele van de opvanghuizen zijn zwaar beschadigd en de bewoners hiervan moesten worden geëvacueerd.

Deze collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

Pastoraat

De heupoperatie van mevrouw Timmerman, die afgelopen week zou plaatsvinden, is twee weken uitgesteld.

Jubileum

Morgen, 27 mei, zijn dhr. en mevrouw De Vent-Oosterkamp 25 jaar getrouwd. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

Bedankt

Beste mensen,

Mede namens mijn kinderen en kleinkinderen wil ik u bedanken voor al uw medeleven na het overlijden van mijn man, vader en opa in welke vorm dan ook. Onze oprechte dank daarvoor.

M. Muis – Verbeek

Dienst Genezing en Bemoediging woensdag 29 mei

A.s. woensdagavond om 19.30 uur is er weer een dienst van genezing en bemoediging in de kerk van Paasloo. De genezings- en bemoedigingsdienst staat in het teken van voorbede en zegening voor en van elkaar. We geloven en hebben ervaren dat God nog steeds geneest: lichamelijk, psychisch en emotioneel. U bent van harte welkom!

Vakantie koster

Ina Bootsma, onze koster in Oldemarkt, is op vakantie van 30 mei t/m 21 juni. In voorkomende gevallen kunt u contact opnemen met de kosters van Paasloo, fam. Van der Veen:.

Agenda:

Maandag 27 mei: kopijdatum Kerkklanken. Kopij inleveren vóór 18:00 uur.

Woensdag 29 mei: bidstond in de Ontmoeting om 09:00 uur

De Reiziger beperkt open van 21 mei t/m 14 juni.

In verband met de vakantie van Annie Prins is De Reiziger Chr. cadeau- en boekwinkel van 21 mei t/m 14 juni beperkt open en telefonisch niet bereikbaar.

Geopend op:

do 23 mei 10.00 – 17.00 uur en zat. 25 mei van 10.00 – 17.00 uur;

do. 30 mei Lambertusmarkt;

woe 5 juni 10.00-13.00 uur en do. 6 juni 13.00 – 17.00 uur;

woe 12 juni 10.00 – 17.00 uur en do 13 juni 13.00-17.00 uur

Mocht u dringend iets nodig hebben kunt u altijd een mailtje sturen naar: info@dereizigerboeken.nl.

Jaarlijkse BBQ

Op 7 juli d.v. vindt de jaarlijkse BBQ plaats. Ook dit is inmiddels een traditie geworden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en het geweldig gezellig is. De BBQ vindt plaats na de morgendienst van 9:30 in Oldemarkt. De kinderen van het Oegandees koor zullen ook van de partij zijn. Bij deze bent u weer van harte uitgenodigd.  En ja..het is gratis!!!! Opgeven is niet nodig. We rekenen weer op een grote club broeders en zusters!!!

Groetjes Nicolette, Hennie en Marian 

Stichting de Opkikker

Stichting de Opkikker wilt mensen een flinke Opkikker geven aan mensen/gezinnen, die geconfronteerd worden met kinderen, die al op jonge leeftijd veel en vaak dokteren en/of in ziekenhuizen verblijven. Dit heeft een enorme impact op het leven van het zieke kind, maar ook op dat van de ouders, broers en zussen. Stichting de Opkikker zet zich daarom in, om deze gezinnen een positieve kracht en energie te geven, die ze op dat moment zo hard nodig hebben. Dit doet Stichting de Opkikker door het hele gezin mee te nemen naar een ware ‘Opkikkerwereld’, waar ze samen een onvergetelijke dag beleven.

Wij vragen u daarom om oude mobieltjes, cartridges/inktpatronen in een doos te doen. In de Protestantse Gemeente staat al een doos voorin de kerk en binnenkort komen ook dozen te staan in de Hervormde Kerken in Oldemarkt en Paasloo, wij houden u op de hoogte wanneer de dozen er staan!

Namens de gezinnen alvast hartelijk dank en dus van harte bij u aanbevolen!

Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Steenwijk.

Tijdens de proefreis op dinsdag 28 mei 2019 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.