Kerkelijk nieuws voor zondag 24 maart 2019

Kerkdiensten zondag 24 maart 2019

Paasloo: 09.30 uur Ds. E. H. Jans                    

Collectes: 1e Kinderen in de Knel, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen.

Kinderoppas: Deborah Harteveld en Linde de Graaf

Kerkdiensten zondag 31 maart 2019

Oldemarkt: 11.00 uur Ds. E. H. Jans. Jeugddienst m.m.v. Eline Bakker.                    

Collectes: Door jeugdcommissie bepaald.

Kinderoppas: Gea Raafs en familie Boogaard.

Beamer: Harman Tietema

Nieuwe verlichting kerk Oldemarkt

Misschien was wat het u opgevallen, misschien ook niet, maar we hebben sinds een aantal weken nieuwe energiezuinige LED-verlichting in de kerk te Oldemarkt. Zo hopen we weer jaren vooruit te kunnen en te besparen op onze energierekening. Met vriendelijke groet, Namens het College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Oldemarkt-Paasloo, Anja de Vent-Oosterkamp (secretaris).

Collectemunten

Moeten bij u ook iedere zondag de portemonnees en spaarpotten op de kop voor kleingeld voor de collectes? Misschien is aanschaf van collectemunten dan iets voor u! Het kan fiscaal aantrekkelijk zijn om collectemunten aan te schaffen. Zo grijpt u nooit meer mis. U kunt hiervoor terecht bij Mijntje Veenstra-Blaauw, Burg. Kuiperslaan 89, Oldemarkt (graag van tevoren even bellen, tel. 0561-451394).

Statiegeld actie

Wij, Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema, gaan in de zomer van 2019 op project naar verschillende derde wereld landen met de organisatie World Servants. Zoals u misschien weet heeft Coop Koetsier in Oldemarkt een doneerknop bij de statiegeld automaat. In de maanden april, mei en juni zal de opbrengst van de doneerknop voor onze reizen bestemd zijn. Daarom de vraag vanuit ons of u mee zou willen helpen met statiegeld flessen te doneren, zodat wij een stapje dichterbij zijn om op project te kunnen gaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw statiegeld flessen naar de Coop te brengen, dan kunnen de flessen bij u opgehaald worden. Neem dan contact op met Nadine Minnema via 0561 – 45 12 12.

Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema

Ouderenmiddag 8 mei
Voor de gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn organiseert de Diaconie van beide kerken een gezellig uitje en wel op woensdag 8 mei 2019. Locatie: Dierenpark Taman Indonesia, Kallenkote 53 in Kallenkote. Programma: 14.00 uur ontvangst met koffie/thee en spekkoek. Daarna een rondleiding door het park en om 15.00 uur is er een voederpresentatie. Om 16.00 uur gezellig samen zijn onder het genot van een hapje (loempia of lekker pasteitje) en drankje. Wie zin heeft om met elkaar dit leuke park te bezoeken en elkaar te ontmoeten kan zich opgeven graag voor 27 april a.s. bij Mijntje Veenstra, tel: 06-13931052 of bij Sylvia Kuipers tel: 06-28977995. 

Studieseminar door ds. Henk Poot in Oldemarkt over “Israël en de Bijbel”

Op dinsdag 26 maart is er in Oldemarkt de eerste studieavond geweest in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Israël en de Bijbel. De andere data zijn, dinsdag 2 en 9 april. De bijeenkomsten vinden plaats in de Ontmoeting, Marktplein 9 in Oldemarkt. Aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Koffieochtend

Dinsdag 9 april en niet 2 april is onze laatste koffieochtend van dit seizoen.

U wordt van harte uit genodigd, we hopen er een gezellige ochtend van te maken, er komt een interessante spreker.

We willen afsluiten met een een lekkere gezellige maaltijd

De vrijwilligers van de koffieochtend

Agenda:

Woensdag 27 maart: Bidstond in de Ontmoeting. 9.00 uur.

Woensdag 27 maart: Diaconievergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.