Kerkelijk nieuws voor zondag 24 juni 2018

 

Kerkdiensten zondag 24 juni 2018

Oldemarkt: 9.30 uur Ds. E. H. Jans. Zondag nieuw-ingekomenen. Koffie drinken na afloop van de dienst.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Evangelisch Werkverband.

Kinderoppas: Hennie Oord en Familie Jans.

Beamer: Harman Tietema.

 

Ophaallijst

Voor vervoer naar de kerk graag uiterlijk drie dagen van tevoren

bellen als u van deze dienst gebruik wilt maken.

1 juli.

Ria Kroes

0561-452010

8 juli.

Arie Threels

0561-450886

15 juli.

Miep Weemstra

0561-451898

22 juli.

Arjen Jansons

0521-522090

29 juli.

Peter Dekker

0561-451538

 

Kerkdiensten zondag 1 juli 2018

Paasloo:    9.30 uur Ds. E. H. Jans. Ook tienerdienst.

Collectes: 1e Project 1027, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen.

Kinderoppas: Antje de Boer en Marije Pen.

Oldemarkt:   17.00 uur Ds. E. H. Jans. Marktpleindienst.

Pastoraat

Wilfred Koers heeft de afgelopen week de uitslag van de scan gekregen: een dubbele hernia! Een afspraak met de neuroloog volgt!

Willen we onze zieken in onze gebeden gedenken!

 

BBQ

Op 15 juli D.V. gaan we, na de ochtenddienst, weer een gezellige maaltijd houden. We gaan na de koffie BBQ-en bij de Ontmoeting van de kerk in Oldemarkt. Elk jaar is dit reuze gezellig en bij deze is iedereen weer van harte uitgenodigd. Het enige wat u mee moet nemen is een goed humeur, de rest wordt geregeld. Weer of geen weer; het gáát door, dus: tot 15 juli! Marian Biesma.

 

Nieuw slot kerk Oldemarkt

Binnenkort zal er nieuw slot worden geplaatst in de deur van de kerk te Oldemarkt. Dit betekent ook dat er nieuwe sleutels zijn. Heeft u nu een sleutel van de kerk te Oldemarkt en wenst u een nieuwe sleutel te ontvangen, stuur dan voor 1 juli een bericht naar kerkrentmeesters@hgop.nl Wij zorgen daarna voor de uitgifte van de sleutels. Met vriendelijke groet, Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp

Gezocht vrijwilligers klein onderhoud begraafplaats Paasloo
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die 1x per 2 weken een uur / anderhalf uur klein onderhoud willen doen aan de begraafplaats te Paasloo. Het gaat o.a. om schoffelen langs de zandpaden, onkruidbestrijding e.d. Vele handen maken licht werk. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Jan Kroes, tel. 0561-452010.  Met vriendelijke groet, Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp

 

Vakantie koster

Van 6 t/m 24 juni is onze koster uit Oldemarkt, Ina Bootsma, op vakantie. In deze periode wordt waargenomen door Jurgen Raafs (tel. 450660).

 

Zomeravondconcert met Looft den Heer Oldemarkt

Op zaterdag 23 juni om 20.00 uur is er een zomeravondconcert in kerkcentrum “De Hoeksteen”, Nagelerweg 2 te Emmeloord. Centraal in dit concert staat de koorzang en het samen zingen. Dat alles onder de inspirerende leiding van Co Jongsma-Hoekstra uit Emmeloord. Zij is de dirigente van de drie koren die meewerken aan het concert: Cantemus Dominum uit Marknesse, Looft den Heer uit Oldemarkt en de Cantorij uit Emmeloord. Deze koren zijn verschillend van karakter maar hebben met elkaar gemeen dat ze worden geleid door één dirigente.

Traditiegetrouw  geven de gezamenlijke koren jaarlijks een concert ter afsluiting van het seizoen.  Naast koorzang, zowel a capella als begeleid door piano, laten de zangers ook in andere bezetting van zich horen. Zo zingt een viertal zangers van twee van de koren een Fries lied, op woorden van de dichter Fedde Schurer. Ook de heren van Looft den Heer treden op de voorgrond door het zingen van “I heard the voice” van Thomas Tallis. Naast koorzang kunt u ook genieten van orgelspel.

Kenmerkend voor deze zomeravondconcerten is dat de liefde voor het zingen wordt gedeeld met het publiek: er staat ook samenzang op het programma.

U bent van harte welkom om te komen genieten van dit zomeravondconcert. De entree is gratis, wel kunt een vrijwillige bijdrage geven ter dekking van de kosten. Tot ziens op 23 juni!

 

Geslaagd!!

Afgelopen week is Margriet de Boer geslaagd voor haar diploma Global Project and Change Management (Windesheim). Wat fijn dat er ook voor jou gevlagd kon worden! Van harte gefeliciteerd met het behalen van jouw diploma en veel plezier ermee!

 

Agenda

Woensdag 27 juni: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.