Kerkelijk Nieuws voor zondag 21 november 2021

Kerkdiensten zondag 21 november 2021

Oldemarkt:    9.30 uur Ds. E.H. Jans en mw. H. Kramer-

                      de Jong. Laatste zondag kerkelijk jaar               

                      Ook tienerdienst.

Collectes: 1e  Diaconie; 2College van kerkrentmeesters;

3e Instandhouding gebouwen

Beamer: Hans Bult

Kindernevendienst: Dave Prins.

Kerkdienst zondag 28 november 2021, 1e Advent

Paasloo:    9.30 uur Ds. E.H. Jans. Viering Heilig Avondmaal

Collectes: 1e  Compassion; 2College van kerkrentmeesters;

3e Instandhouding gebouwen

Beamer: Remco Trox

Kindernevendienst: Daniël Oord

Aangepast beleid

Beste gemeenteleden, Met pijn in het hart zien wij ons genoodzaakt om weer maatregelen in te voeren. Vanaf deze zondag hanteren wij in de kerk de 1,5 meter en het aanmeldbeleid. De kinderen van de kindernevendienst starten in de kerk. De tienerdienst begint gelijk om 9.30 uur in de Ontmoeting. De collecte zal weer met collectebusjes bij de uitgang zijn. U kunt zich wekelijks aanmelden via: reservering@hgop.nl of 06-83437990. Telefonisch kan dit doordeweeks alleen van 18.00 – 20.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uurVia de mail reserveren kan ook tot uiterlijk zaterdag 14.00 uur. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen u wilt komen en vermeldt uw telefoonnummer. Laten we hopen en bidden op betere tijden.

Uitnodiging verkoop Israëlproducten

Graag nodigen wij u uit op zaterdag 27 november voor ons “Open Huis”. In gebouw “de Ontmoeting”, Marktplein 9 Oldemarkt van 10.00-16.00 uur.

Gods volk Israël gaat ons aan het hart. Daarom willen wij Israël vandaag de dag zegenen door prachtige producten uit het land te verkopen. U bent van harte welkom om eens rustig een kijkje te nemen, een kop koffie of thee

te drinken of om een praatje te maken. Wij willen voorzichtig zijn en houden rekening met de regels die gelden. Wilt u liever de deur niet uit en toch Israël steunen? Dan mag u mij ook uw bestelling doorgeven. Ik breng de bestelling bij u thuis. Kijk voor de producten op: www.israelwinkel.nl .Bel hiervoor 0561-452171 of stuur een email naar: fambouwer@ziggo.nl Israëlconsulente, Janny Bouwer-Muis

Collectemunten

Collectemunten zijn verkrijgbaar bij Mijntje Veenstra. Graag even bellen van te voren: 06-13931052. I.v.m. verhuizing is er tussen 27 november en 12 december geen mogelijkheid om collectemunten te halen.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie,

u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en kerkrentmeesters.

Agenda

Maandag 22 november: Diaconie vergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 24 november: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Dinsdag 23 november: Ministry cursus in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Catechese

Donderdag 25 november:16-18 jaar 19.00 uur in de Ontmoeting.

Vrijdag 26 november:       12-15 jaar 19.00 uur in de Ontmoeting Clubavond.

Gezamenlijke agenda

Dinsdag 23 november: Heilig Avondmaal in de Landerijen. Aanvang 15.30 uur.

Maandag 13 december: Bijbellezing in de Landerijen. Aanvang 19.00 uur.

Woensdag 8 december: Koffie drinken in  het Achterhuus. Aanvang 10.00 uur – 11.30 uur.

Heilig Avondmaal in de Landerijen

Op dinsdag 23 november is er weer een viering van het Heilig Avondmaal in de Landerijen. Voorganger is ds. Jans. De viering begint om 15.30 uur. U bent van harte welkom.

Hulp gevraagd

We zijn op zoek naar vrijwilligers om de koffieochtend te kunnen organiseren. Het zou jammer zijn als dit moet stoppen. Weet u iemand of lijkt het uzelf mooi om te doen? Voor vragen of opgave kunt u mailen naar Wijmie Dekker: peter.dekker.oldemarkt@gmail.com.

Collecte en bloemen oecumenische dienst

De collecte tijdens de oecumenische viering van zondag 14 november 2021, die bestemd is voor Pater Jan van Burghsteden en André van Zon in Maputo, Mozambique, is totaal 541,35 euro.  De bloemen zijn als groet namens de 3 kerken gegaan naar mevr. L. Braad- de Groot in Ossenzijl.

Bericht voor de kaarten maaksters!

Dag allemaal. Zo ben je weer lekker bezig en zo is het weer over. Jullie begrijpen het al…. Er is de 24ste geen kaarten maken. We waren net met een mooie groep begonnen, maar omdat we dicht bij elkaar zitten en de besmettingen weer oplopen wil ik het niet op mijn geweten hebben dat er iemand ziek zou worden. Helaas stoppen we dus weer. Omdat we in december meestal stoppen wil ik dat nu ook doen.  Telkens nieuwe afspraken maken is verwarrend dus wil ik het liever op januari houden. We hopen dat het in december goed gaat, en we met elkaar het Kerstfeest mogen vieren! Allen alle goeds toegewenst met een hartelijke groet. Els Brouwer

Komende week huis aan huiscollecte voor vluchtelingen kinderen!

Het is zover! Komende week wordt er in Oldemarkt huis aan huis gecollecteerd voor hulp aan kinderen in vluchtelingenkampen via Kerk in Actie. Verschillende collectanten en de coördinator gaan zich hiervoor inzetten en gaan waarschijnlijk bij u aanbellen om wat te doen aan hun situatie want de realiteit is: Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland! Mocht u de collectant missen dan kunt u natuurlijk geld over maken naar de bankrekening van de kerk of in de Kerstnachtdienst uw bijdrage via de collecte geven of via onderstaande QR code.