Kerkelijk Nieuws voor Zondag 21 april 2019

Kerkdienst zondag 21 april 2019 Eerste Paasdag

Oldemarkt:    09.30 uur ds. E.H. Jans. M.m.v. ‘Jeduthun’

Collectes: 1e Project 1027 2e College van Kerkrentmeesters uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Geraldine Buijert en Caytlin Tietema

Beamer: Aron Bouwer

Ossenzijl:       19.00 uur dhr. Kamphuis Paaszangdienst m.m.v. Jubal en organist B. Heikoop

Kerkdiensten zondag 28 april 2019

Paasloo: 9.30 uur Ds. W. Pastoor, Steenwijk.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: cathechese en educatie

Kinderoppas: Deborah Harteveld en Linde de Graaf

Jubileum

Op 22 april a.s. zijn dhr. en mevrouw D. Lenstra 25 jaar getrouwd.

Vanaf deze plaats alvast van harte gefeliciteerd!

Agenda:

Dinsdag 23 april: GGG bij Grietje Jonkman, Zwartehofslaan 27 Oldemarkt. Aanvang 9.30 uur

Dinsdag 23 april: moderamenvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Gemeenteleden in verpleeg-/verzorgingshuizen elders

Hieronder leest u de namen en adressen van gemeenteleden die in verpleeg- / verzorgings-huizen wonen. Wat zullen deze gemeenteleden het waarderen als ze af en toe een kaartje van ons mogen ontvangen! Laten we hen niet vergeten.

Mw. De Haan-Pals, Wolvega; Mw. Kuit-Braad, Wolvega; Mw. Ruiter-Visser, Steenwijk; Dhr. en mw. Steenbeek-Lok, Steenwijk; Mw. Otten-Tietema, Joure; Mw. Korpershoek-van Rijn, Wolvega; Mw. Dolstra-Oosterveld, Steenwijk;

Mw. Van Elp-ten Veen, Steenwijkerwold; Mw. Vaatjes-Huisman, Steenwijk.

Namens de ouderlingen

Aan alle vrijwilligers van de HGOP

Beste vrijwilligers,

Waar zouden we als gemeente zijn als we niet met velen ons steentje bijdragen. In allerlei verschillende functies, commissies, individuele taken, administratief of gewoon heel praktisch dragen we bij aan onze gemeente.

We willen daarom alle vrijwilligers (evt met partner) uitnodigen voor een leuke en gezellige avond. Als blijk van waardering en om van elkaar te horen wat je zoal doet voor de gemeente.

We heten jullie van harte welkom op vrijdagavond 10 mei in de Ontmoeting, aanvang 18.30 uur.

Na een welkom gaan we eerst samen eten en daarna volgt een spel. We sluiten de avond af om ongeveer 21.00 uur. 

Graag voor 1 mei aanmelden bij Hennie Boltjes (06-38896392) of Siebrand Bootsma. Dieetwensen horen we ook graag. De avond wordt jullie aangeboden door de kerkenraad oftewel, helemaal gratis.

Hartelijke groet,

Hennie Boltjes:           HK.Boltjes@hotmail.com (06-38896392)     

Siebrand Bootsma:      SBootsma@ziggo.nl

Statiegeld actie

Wij, Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema, gaan in de zomer van 2019 op project naar verschillende derde wereld landen met de organisatie World Servants. Zoals u misschien weet heeft Coop Koetsier in Oldemarkt een doneerknop bij de statiegeld automaat. In de maanden april, mei en juni zal de opbrengst van de doneerknop voor onze reizen bestemd zijn. Daarom de vraag vanuit ons of u mee zou willen helpen met statiegeld flessen te doneren, zodat wij een stapje dichterbij zijn om op project te kunnen gaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw statiegeld flessen naar de Coop te brengen, dan kunnen de flessen bij u opgehaald worden. Neem dan contact op met Nadine Minnema via 0561 – 45 12 12.

Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema

Dringend kleding gevraagd

Vanuit het AZC is er een oproep gekomen dat er dringend behoefte is aan herenkleding (zomer en winter) en herenschoenen. Helpt u mee? Inleveren kan bij Gerda Koning, 0561-450901, Ankie Buijert, 0561-451391 en bij Jannie Verbeek

Ouderenmiddag 8 mei
Voor de gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn organiseert de Diaconie van beide kerken een gezellig uitje en wel op woensdag 8 mei 2019. Locatie: Dierenpark Taman Indonesia, Kallenkote 53 in Kallenkote. Programma: 14.00 uur ontvangst met koffie/thee en spekkoek. Daarna een rondleiding door het park en om 15.00 uur is er een voederpresentatie. Om 16.00 uur gezellig samen zijn onder het genot van een hapje (loempia of lekker pasteitje) en drankje.

Wie zin heeft om met elkaar dit leuke park te bezoeken en elkaar te ontmoeten kan zich opgeven graag voor 27 april a.s. bij Mijntje Veenstra, tel: 06-13931052 of bij Sylvia Kuipers tel: 06-28977995.