Kerkelijk nieuws voor zondag 20 januari 2019

Kerkdiensten zondag 20 januari 2019

Paasloo:         09.30 uur, ds. E.H. Jans met orgel.

Oldemarkt:   11.00 uur, ds. E.H. Jans, m.m.v. Muziekteam. Ook tienerdienst.

In Oldemarkt koffie voorafgaand aan de dienst

Collectes: 1e F.D. Roosevelthuis, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: oecumene

Kinderoppas: Gea Raafs en fam. Boogaard (11.00 uur)

Beamer: Aron Bouwer

Collecte zondag 20 januari: Vakantiecentrum Nieuw Hydepark (v/h F.D. Roosevelthuis)

Midden in de bosrijke omgeving van Doorn staat het F.D. Roosevelthuis. Op deze plaats komen gasten met een lichamelijke handicap of een kwetsbare gezondheid bijeen om te genieten van een ontspannen vakantie. Het F.D. Roosevelthuis beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waardoor hier voor iedereen een geslaagde vakantie in het vooruitzicht ligt. Het F.D. Roosevelthuis ligt op landgoed Hydepark. Wandelpaden die ook voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk zijn, leiden naar een fazanterie en een schitterend landgoed te midden van een fraai aangelegde landschapstuin. Rust en ruimte zijn hier volop te vinden. Ondanks dat er vele vrijwilligers meehelpen is aan een financiële bijdrage toch behoefte om een goede en gezellige week te kunnen organiseren.

Kerkdiensten zondag 27 januari 2019

Oldemarkt: 09.30 uur Ds. E. H. Jans.

Collectes: 1e Israël werkgroep, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Catechese en educatie.

Kinderoppas: Hennie Oord en familie Jans.

Beamer: Sjaco Bouwer

Gemeentedag zondag 27 januari

Zondag 27 januari is het weer zo ver: na de dienst bent u van harte welkom voor koffie/thee/fris in de Ontmoeting waarna de jaarlijkse sjoelcompetitie van start gaat! Ook zullen er weer heerlijke soepen worden geserveerd. U bent toch ook (weer) van de partij? In verband met de voorbereidingen is het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich opgeven bij Marian Biesma of bij Nicolette Boogaard. Per mail kan ook: info@bakkerijboogaard.nl

Pastoraat

Mevr. Boltjes is afgelopen week opgenomen geweest in het ziekenhuis met hartklachten en is waarschijnlijk ondertussen weer thuis.

Jantine de Jonge heeft afgelopen week een operatie ondergaan en mocht ook weer naar huis.

Henk Oosterveld is afgelopen week met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis.

Laten we alle zieken opdragen in onze gebeden.

Kerkbalans 2019

De actie kerkbalans is weer van start gegaan! Thema: Geef voor je Kerk! Van 19 januari t/m 2 februari 2019 kunt u een van de vrijwilligers aan de deur verwachten om de enveloppen voor uw toezegging te bezorgen en weer op te halen.

Ondersteunt u onze kerk met uw bijdrage, zodat onze kerk kan voortbestaan. Helpt u ons om samen kerk te zijn en er te zijn voor hen die steun nodig hebben? Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp

Internationale Holocaust herdenking

Op D.V. vrijdag 25 januari a.s. herdenkt Christenen voor Israel in Nijkerk voor de negende keer de Holocaust. Holocaust Remembrance Day, jaarlijks op 27 januari, is de dag dat het in Polen gelegen concentratiekamp Auschwitz bevrijd werd dan precies 75 jaar geleden.De bijzondere bijeenkomst vindt plaats in De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2, vlakbij het Israëlcentrum. Het begint om 13.00 uur (deuren open om 12.00 uur) en duurt tot circa 15.00 uur. Iedereen is welkom, maar opgeven is verplicht. Dat kan via de websitewww.christenenvoorisrael.nl of Telefoon: 033-2458824

Week van het Gebed voor de Eenheid van Christenen: 20 tot en met 27 januari 2019.

Het thema komt deze keer uit Indonesië. Een groot en divers land. 265 miljoen mensen leven daar samen op 17.000 eilanden. Ze bestaan uit 1.350 verschillende etnische groepen. Dus is het niet vreemd voor hen om samen te werken, te leven en te feesten. Om recht voor ogen te doen. Want als je de ander alleen maar ziet als je tegenstander of vijand dan kom je niet ver, dan is het een oorlog van alleen tegen allen. En hoe voorkom je dat?

Deze eenheid in zo’n divers land als Indonesië wordt vandaag de dag aan alle kanten bedreigd. Er ontstaat een vorm van competitie terwijl men vroeger het principe kende van de ‘gotong royong’: samenwerken en samenleven in solidariteit. Door corruptie, vriendjespolitiek wordt de kloof tussen arm en rijk die steeds groter. Verdwijnt de solidariteit uit het leven.

In 7 bijeenkomsten op evenzoveel plaatsen in ons dorp en omgeving komen we rond het thema Recht voor Ogen bij elkaar. We hopen dat veel mensen geïnteresseerd zijn en aanwezig willen zijn in één van de bijeenkomsten.

Zondag 20 januari begint het in de eigen kerk over het thema: ‘laat het recht stromen als water’.

Maandag 21 januari om 19.30 uur bij de Vrije Zendings Gemeente in Ossenzijl, met het thema: ‘laat jullie ja ja zijn, en jullie nee, nee’.

Dinsdag 22 januari om 19.30 uur in de Hervormde kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘genadig en liefdevol is de Heer voor allen’.

Woensdag 23 januari om 19.30 uur in de Gereformeerde kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘neem genoegen  met wat je hebt’.

Donderdag 24 januari om 19.30 uur in de Hervormde kerk in Paasloo, met het thema: ‘om aan armen het goede nieuws te brengen’.

Vrijdag 25 januari om 19.30 uur in de R.K. kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘zijn naam is Heer van de hemelse machten’.

En zondag 27 januari is de afsluitende viering weer in de eigen gemeenschap met als thema: ‘de Heer is mijn licht, mijn behoud’.

De Bijbel: licht in de duisternis!

De jaarlijkse potgrondactie ‘Plant een Bijbel’ is gestart! Met de aanschaf van potgrond via deze actie, steunt u Bijbelverspreiding in onder meer Noord-Korea, China, Pakistan, India, Oeganda en Irak! De actie wordt georganiseerd door Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Op D.V. zaterdag 16 maart 2019 is de potgrond af te halen bij een afhaalpunt naar keuze. Bestel vóór 1 maart uw potgrond viawww.planteenbijbel.nl óf via uw afhaalpunt en help om Bijbels uit te delen!

Stichting HVC wil christenen in vervolging en armoede een eigen Bijbel geven. Het is voor hen een bezit van onschatbare waarde! Er is toenemende vraag naar Bijbels om te verspreiden onder andersgelovigen, zoals hindoes en moslims. Met de opbrengst van twee zakken potgrond geeft u een Bijbel. Hebt u geen potgrond nodig? Dan kunt u alsnog Bijbels schenken. Eén Bijbel kost slechts € 5,-. Helpt u (weer) mee?

Kleding AZC

Er wordt dringend herenkleding, herenschoenen en meisjeskleding gevraagd voor het AZC in Luttelgeest. U kunt dit brengen bij Ankie Buijert, Klaas Muisstraat 14 in Oldemarkt, 0561-451391 of Gerda Koning, Oostersche 1-3 in Oldemarkt 0561-450901. Als u de kleding liever in Luttelgeest brengt kan dat ook, dan kunt u voor af bellen met 0527-613532 / 06-18202435.

Agenda:

Maandag 21 januari: Kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 22 januari: GGG bij Greetje en Wicher Wicherson. Aanvang 9.30 uur. Onderwerp is “Stap in je schoenen”  

Dinsdag 22 januari: Gesprekskring voor (jonge) ouders. Bij Mirjam de Graaf, Platteweg 31 in Oldemarkt. Aanvang 20.00 uur. Als u wilt aansluiten bent u van harte welkom!

Dinsdag 22 januari: Startdienstvergadering in c.b.s. ”De Ark”. Aanvang 19.30 uur.

Woensdag 23 januari: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Woensdag 23 januari: GGG bij JJ en Annie Luth in Nijetrijne. Aanvang 20.00 uur.