Kerkelijk nieuws voor zondag 2 december 2018, 1e advent

Kerkdiensten zondag 2 december 2018 Eerste Advent

Paasloo: 09.30 uur ds. E.H. Jans, viering Heilig Avondmaal, Ook Tienerdienst.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Geraldien Buijert en Caitlyn Tietema

 

Oecumenische dienst in de Prot. Gemeente Oldemarkt: Een hemelse boodschap……

19.00 uurDhr. A. Weemstra uit Vries. M. m. v. Cantorij o.l.v. Yme v.d. Valk

Collecte: Het werk van Pater van Son in Mozambique en onkosten.                         

Koster: Peter Visser.

 

Kerkdiensten zondag 9 december 2018 Tweede Advent

Oldemarkt: 09.30 uur mevr. H. Kramer-de Jong

Collectes: 1e Roemenië project, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: pastoraat

Kinderoppas: Deborah Harteveld en Linde de Graaf

Beamer: Hans Bult

Bedankt

Een woord van dank aan iedereen die de afgelopen periode belangstelling voor mij en mijn rugproblemen had. Het heeft mij goed gedaan! Groet Wilfred Koers

 

Uitnodiging lezing

Op dinsdag 11 december a.s. is er in de Ontmoeting een lezing met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp van de lezing is Jesaja 40: “ Troost, troost Mijn volk”.

Ds. van Velzen werkte jarenlang bij de Evangelische Omroep als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël. Aanvang van de lezing is 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Deelname Kerstrondje 15 december

Ook wij doen mee en organiseren rond het thema “Kijk op Kerst” activiteiten in en om de kerk. De geboorte van Jezus en Zijn leven is het mooiste en meest waardevolle wat de mensheid ooit is overkomen. Dit geschenk is voor alle mensen bedoeld niemand uitgezonderd, groot en klein. Daarom!

Wij hebben nog hulp nodig bij het opbouwen en afbreken die dag.

Laat het ons even weten. Ds. Jans tel. 750902, Grietje Visser tel. 451906, Peter de Graaf tel. 452691, Janny Bouwer tel. 452171.

P.s.  Heeft iemand misschien een zwarte partytent te leen?

 

Oecumenische dienst/viering: Een hemelse boodschap…

Vanavond om 19.00 uur is er een oecumenische dienst in de Protestantse Kerk, Hoofdstraat te Oldemarkt. Voorganger is dhr. Albert Weemstra uit Vries. Medewerking wordt verleend door de Cantorij.

Organist en dirigent van de Cantorij is dhr. Yme v.d. Valk. De collecte is bestemd voor het werk van Pater van Son, hij werkt  in één van de armste landen van de wereld : Mozambique. Laten we een klein steentje bijdragen voor dit belangrijke werk.

Het thema in deze dienst is: Een hemelse boodschap……..

Soms staat de hemel op een kier:

een bode van de Heer komt hier,

verrast ons met een blij bericht,

en zet de aarde in het licht!

De werkgroep hoopt dat velen deze boodschap met ons mee beleven. Het is de laatste avondviering. De komende jaren hopen we in het voor- en najaar ‘s morgens een dienst  te houden, afgewisseld  in de Hervormde Kerk en de Katholieke Kerk.

 

Kerstdiner voor minima op woensdag 19 december

Het afgelopen jaar heeft de Stichting JY samen met St. Voedselbank Steenwijkerland, Huis ten Wolde en de St. Diaconaal Platform Steenwijkerland een kerstdiner georganiseerd voor mensen met een minimaal inkomen in de gemeente Steenwijkerland. Ook dit jaar wordt er weer een kerstdiner georganiseerd, deze keer in de Rietstulp te Giethoorn. Komt u hiervoor in aanmerking en wilt u zich opgeven, dan verzoeken wij u vriendelijk om zelf contact op te nemen met Janien van der Linde of Annelies van den Berg. Opgave via de diaconie is niet mogelijk i.v.m. de aangescherpte regels van de Privacy wet.

St. JY Janien van der Linde: janien.vdlinde@stichtingjy.nl (0527 – 745959)

Diaconaal Platform Steenbwijkerland Annelies van den Berg: dpsteenwijkerland@outlook.com (0521 – 517760)

 

Gezocht: kledingsorteerders!

In september 2014 is er een kledingteam gekomen voor vluchtelingen op het AZC Luttelgeest. Dit kledingteam zamelt kleding in en sorteert het. De kleding wordt voor een klein bedrag uitgedeeld aan de vluchtelingen. Dit gebeurt namens de kerken in de Noordoostpolder en Urk. Ons doel is om naar vluchtelingen om te zien. Mede door het uitdelen van kleding willen wij Gods liefde aan hen laten zien. De kleding wordt 2 keer per maand op dinsdagmorgen gesorteerd in de kledingschuur bij House of Joy te Luttelgeest. Een gezellig team van sorteerders uit meerdere kerken zet zich hiervoor in. We zijn op zoek naar extra vrijwilligers! Houd je ervan om praktisch bezig te zijn? Wil je graag iets betekenen voor vluchtelingen? Geef je dan op! Wil je regelmatig helpen of liever af en toe? We zijn blij met alle hulp. Wil je kinderen meenemen? Geen probleem! Je kunt je aanmelden bij Joca van den Berg. Vriendelijke groet, Joca van den Berg, Gerard & Martine de Kimpe Kledingteam voor vluchtelingen op AZC Luttelgeest (namens de kerken in de Noordoostpolder/Urk)

Vragen? Mail: a.vandenberg@solcon.nl of bel 0527-788330

 

Adventskalender

De gratis adventskalender ‘Het wordt licht’ wordt u dagelijks even stilgezet bij de Bijbel en de boodschap van licht en verwachting die daarin doorklinkt. Deze kunstkalender helpt om uit te zien naar het licht dat volgens de Bijbel met de geboorte van Jezus is gekomen. Aan elke dag van de kalender is ook een afbeelding van een kunstwerk toegevoegd, onder andere van Chagall, Kaplan en Watanabe. Aan te vragen via: de link www.debijbel.nl/kunstlicht

World Servants – Kerstkaarten actie

In 2019 zullen er weer een paar jongeren met World Servants op reis gaan naar verschillende derde wereld landen. Nadine Minnema zal vertrekken als cultuur leidster naar Malawi en Anne-Marije De Boer en Bram Gerards zullen vertrekken naar Zambia. We hebben ervoor gekozen dit jaar geen plaatselijke actiegroep te vormen, maar er zullen wellicht nog kleine acties volgen.

Bij deze willen we graag de kerstkaarten actie onder de aandacht brengen. Voor €0,40 per kerstkaart worden uw kerstkaarten dit jaar bezorgd. Wij bezorgen in de volgende dorpen: Oldemarkt, Paasloo, Blesdijke, De Blesse, Willemsoord, Ossenzijl en Kalenberg. U kunt uw kerstkaarten vanaf 9 december 2018 tot en met 20 december 2018, inclusief geld, deponeren in de schoenendozen achterin de Hervormde kerk en Protestantse Gemeente in Oldemarkt. Ook kunt u de kerstkaarten langsbrengen bij Familie Minnema op de Veentjes 24 in Oldemarkt. Mocht u graag willen dat we de kerstkaarten even ophalen bij u thuis, dan kunt u bellen naar 0561-451212. Met vriendelijke groeten, Anne-Marije De Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema.

Kerstfeest koffieochtend

Op 11 December vieren wij in de protestantse kerk Oldemarkt het Kerstfeest. We verwelkomen U om tien uur met een kop koffie met wat lekkers. U bent van harte welkom, en neem gerust iemand mee. Wij hopen op een mooie gezegende ochtend.

De vrijwilligers van de koffieochtend.

Agenda

Maandag 3 december: Inleveren kopij Kerkklanken voor 18.00 uur.

Dinsdag 4 december: vergadering kerkrentmeesters in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Dinsdag 4 december: GGG Ossenzijl bij Willy Ram, Lageweg 16 te Ossenzijl. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 5 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 6 december: Toerustingsavond in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Maandag 10 december: Kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur