Kerkelijk Nieuws voor Zondag 19 mei 2019

Kerkdiensten zondag 19 mei 2019 Doopdienst

Tijdens deze dienst zullen Niek Wallinga en Niek Oosterveld worden gedoopt.

Oldemarkt: 9.30 uur ds. E.H. Jans. Ook tienerdienst

M.m.v. brassband Halleluja uit Menaam

Collectes: 1e Het Lichtpunt, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Ina van de Weerd & Femke Pen

Beamer: Sjaco Bouwer

Kerkdiensten zondag 26 mei 2019

Oldemarkt: 9.30 uur ds. E.H. Jans. Gezinsdienst

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Geraldien Buijert & Caytlin Tietema

Beamer: Hans Bult

Pastoraat.

Mevr. Timmerman uit Tuk zal komende week worden geopereerd aan haar heup. We wensen haar een spoedig herstel en Gods nabijheid toe.

Jubileum

Op 23 mei zijn dhr. en mevr. B. Peerenboom-Dolstra uit Oldemarkt 50 jaar getrouwd.

Op 27 mei zijn dhr. en mevr. A.A. de Vent-Oosterkamp uit Oldemarkt 25 jaar getrouwd.

Vanaf deze plaats alvast van harte gefeliciteerd!

Worship avond met Kees Kraayenoord op zaterdag 1 juni

Strandheem Festival is een 4-daags festival in het noorden van het land (Opende), dat elk jaar gehouden wordt in het Hemelvaartweekend. Op het grote gezellige festivalterrein staan vele tenten en er worden doorlopend activiteiten gehouden, zoals gospel-/praise diensten, concerten, gezinsdiensten, een jongerenprogramma, workshops, seminars en diverse kinderactiviteiten. Op zaterdagavond 1 juni is er een worship avond met Kees Kraayenoord. Het lijkt ons leuk om daar met een groep heen te gaan.

Kaarten voor dit concert kosten € 10,– en kun je bestellen via de websitehttps://www.strandheemfestival.nl/programma-2019/#zaterdag

 Ga je ook mee? Geef dat dan z.s.m. even door aan Gea de Boer.

Proeven aan lessen Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden

Op dinsdag 4 juni worden in Kampen de laatste lessen van dit seizoen gegeven van de driejarige cursus Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden (TVG) voor de regio IJsselland. Een cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in geloof en theologie. Belangstellenden mogen op 4 juni meelopen met de cursus om te proeven of ze die ook zouden willen volgen. Op het rooster staat van 19.30-20.35 Liturgiek (J. Woltinge) of Kerk en Israel (B. Gijsbertse) en van 20.55-22.00 Nieuwe Testament (R. Roukema) of Pastoraat (G. Timmer). U bent toeschouwer bij de gewone les, er is dus geen aangepast programma voor de belangstellenden.

Het meelopen is gratis, maar het aantal plaatsen beperkt, daarom moet u zich voor 2 juni opgeven via kjcoenen@gmail.com. De lessen worden gegeven in de Broederkerk aan de Broederstraat 16 in Kampen. De cursus start weer op dinsdag 10 september 2019. Voorlichting over de cursus 25 juni en 27 augustus, Broederstraat 16, Kampen, 19.30 uur. Zie ook www.tvgkampen.nl

Agenda:

Maandag 20 mei: Vergadering Diaconie in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Woensdag 22 mei: bidstond in de Ontmoeting om 09:00 uur

Maandag 27 mei: kopijdatum Kerkklanken. Kopij inleveren vóór 18:00 uur.

Statiegeld actie

Wij, Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema, gaan in de zomer van 2019 op project naar verschillende derde wereld landen met de organisatie World Servants. Zoals u misschien weet heeft Coop Koetsier in Oldemarkt een doneerknop bij de statiegeld automaat. In de maanden april, mei en juni zal de opbrengst van de doneerknop voor onze reizen bestemd zijn. Daarom de vraag vanuit ons of u mee zou willen helpen met statiegeld flessen te doneren, zodat wij een stapje dichterbij zijn om op project te kunnen gaan. En bovendien verdubbeld Coop Koetsier in Oldemarkt de opbrengst!! Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze naar de Coop te brengen kunnen de flessen bij u opgehaald worden. Neem dan contact op met Nadine Minnema via 0561 – 45 12 12.

Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema.

Kleding voor AZC

Beste mensen, namens de vrijwilligers van de kledingverkoop aan vluchtelingen in Luttelgeest willen wij u een compliment geven voor alle kleding die wij van u krijgen.

We krijgen nog steeds kleding en schoenen e.d. aangeboden, en wat wij zo fijn vinden is dat het allemaal schoon-heel en zelfs vaak nog gestreken ook.

De vluchtelingen maakt u daar erg blij mee.

Wij hopen dat u kleding, en vooral op het ogenblik herenkleding blijft aan bieden want het blijft nog steeds hard nodig.

U kunt de kleding nog steeds brengen bij Jannie Verbeek, telefoon 0561-452483  en Ankie Buiert tel:451609

Gerda Koning

De Reiziger beperkt open van 21 mei t/m 14 juni.

In verband met de vakantie van Annie Prins is De Reiziger Chr. cadeau- en boekwinkel van 21 mei t/m 14 juni beperkt open en telefonisch niet bereikbaar.

Geopend op:

do 23 mei 10.00 – 17.00 uur en zat. 25 mei van 10.00 – 17.00 uur;

do. 30 mei Lambertusmarkt;

woe 5 juni 10.00-13.00 uur en do. 6 juni 13.00 – 17.00 uur;

woe 12 juni 10.00 – 17.00 uur en do 13 juni 13.00-17.00 uur

Mocht u dringend iets nodig hebben kunt u altijd een mailtje sturen naar: info@dereizigerboeken.nl.

Jaarlijkse BBQ

Op 7 juli d.v. vindt de jaarlijkse BBQ plaats. Ook dit is inmiddels een traditie geworden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en het geweldig gezellig is. De BBQ vindt plaats na de morgendienst van 9:30 in Oldemarkt. De kinderen van het Oegandees koor zullen ook van de partij zijn. Bij deze bent u weer van harte uitgenodigd.  En ja..het is gratis!!!! Opgeven is niet nodig. We rekenen weer op een grote club broeders en zusters!!!

Groetjes Nicolette, Hennie en Marian 

Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Steenwijk.

Tijdens de proefreis op dinsdag 28 mei 2019 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan viawww.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Examenkandidaten succes gewenst!

Een dikke duim voor onze jonge gemeenteleden, die de laatste examens voor VMBO, HAVO of VWO gaan doen: de laatste loodjes!!

ZET ‘M OP!