Kerkelijk Nieuws voor zondag 15 maart 2020

Kerkdiensten en het Coronavirus

In verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben ook wij besloten om tot en met 31 maart geen samenkomsten te houden:

kerkdiensten, vergaderingen, kringwerk etc.  Wij beseffen dat het een ingrijpende maatregel is, maar we hopen en bidden dat het mag helpen om de verspreiding van deze virus tegen te gaan.

Wel zullen we proberen om u tijdens kerktijd de gelegenheid te geven om te luisteren naar een overdenking met muzikale omlijsting en voorbede.

Dat zal rechtstreeks uitgezonden worden. U kunt dus zondags om 9:30 uur via kerkradio of internet een verkorte dienst beluisteren. Via de website www.hgop.nl kunt u ‘kerkdienst beluisteren’ aanklikken in menubalk. U komt dan op de pagina waar u ‘kerkdienst beluisteren’ kunt aanklikken.

Een online-alternatief voor de kindernevendienst is te vinden op: Creatiefkinderwerk.nl/ideeen/1414-online-kinderprogramma-1-god-roept-abram

Ook is ons het dringende advies aangereikt om het bezoekwerk aan kwetsbaren te beperken. Maar we zullen uiteraard in overleg met u bepalen wat wenselijk is.

In het vertrouwen op de Heer hopen we elkaar dan na de 31e weer te ontmoeten in een samenkomst van de gemeente!

Pastoraat

Dhr. Bergsma uit Tuk, heeft deze week een blindedarmoperatie ondergaan in Heerenveen. Vanaf deze plaats een voorspoedig herstel en Gods zegen toegewenst.

Hallo jongelui!

Onlangs gaf Present Steenwijkerland een presentatie bij ons in de kerk. Veel mensen gaven zich na afloop op om een ander behulpzaam te zijn. Dat kunnen wij toch ook?!!!

Daarom willen we op zaterdag 18 april a.s. met een groep jongeren de mouwen opstropen en voor een dagdeel hulp bieden bij b.v. opknappen tuintje, schoonmaakwerk, spelletjes doen, wandelen, koken of bakken. Doe je mee? SUPER!

Kom dan zondag 15 maart a.s. naar de tienerdienst (ook al kom je daar anders niet meer). Dan kunnen we samen  bekijken hoe, wat en waar. Wij hopen dat jullie je aangesproken voelen en dat je je voor een klein moment wilt inzetten voor een ander! Wil je meer weten over Present? Zoek dan eens op Stichting Present Steenwijkerland.

Hartelijke groeten, Alike en Gea

Agenda

Woensdag 18 maart: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

AZC Luttelgeest

Beste mensen, we hebben weer dringend kleding en speelgoed nodig voor de vluchtelingen in Luttelgeest. Vooral herenkleding en jongenskleding. Maar ook aan heren en jongensschoenen  is behoefte. Het speelgoed raakt op. Dus heeft u na de voorjaarsschoonmaak nog spullen over, heel graag. Bij Els Kuit- Janny Ferbeek- Ankie Buijert en bij Jose Vrededaal kunt u de spullen brengen.  Alvast hartelijk dank.

Roosevelt vakantieweek

De Roosevelt vakantieweek in het Nieuw Hydepark te Doorn wordt dit jaar gehouden van 29 augustus tot en met 5 september 2020( week 36). Deze vakantieweek is bedoeld voor alleenstaanden. Het Nieuw Hydepark staat op het schitterende landgoed Hydepark. Het vakantiecentrum is rolstoelvriendelijk en beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig.

Heeft u belangstelling of vragen dan kunt u contact opnemen met: Klaas Pompstra (0561-452113) of  Femmie Minnema (0561-451212). Opgave voor deze vakantieweek; uiterlijk voor 30 mei 2020.