Kerkelijk Nieuws voor zondag 14 april 2019

Kerkdiensten zondag 14 april 2019 Palmzondag

Oldemarkt: 9.30 uur Ds. E.H. Jans. Na afloop koffie drinken in de Ontmoeting.

Collectes: 1e Project 10 27, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Ina van de Weerd en Femke Pen

Beamer: Jelmer Trox

Vespers

In de ‘Stille week’ van maandag 15 t/m donderdag 18 april zijn er dagelijks korte vesperdiensten in de kerk te Paasloo. De vespers beginnen om 19.30 uur en staan onder leiding van een aantal gemeenteleden.

Kerkdiensten Goede vrijdag

Oldemarkt:  09.30 uur Ds. E. H. Jans. Viering Heilig Avondmaal

Paasloo:       19.30 uur Ds. E. H. Jans. Viering Heilig Avondmaal

Collectes: 1PDC De Herberg 2e College van Kerkrentmeesters uitgang: Instandhouding gebouwen

Kerkdienst zondag 21 april 2019 Eerste Paasdag

Oldemarkt:    09.30 uur ds. E.H. Jans. M.m.v. ‘Jeduthun’

Collectes: 1e Project 1027 2e College van Kerkrentmeesters uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Geraldine Buijert en Caytlin Tietema

Beamer: Aron Bouwer

Ossenzijl:       19.00 uur dhr. Kamphuis, Paaszangdienst

                        m.m.v. Jubal en organist B. Heikoop

Jubileum

Op 16 april a.s. zijn dhr. en mevrouw D. Visser-Kamstra 50 jaar getrouwd. Vanaf deze plaats alvast van harte gefeliciteerd!

Agenda:

Dinsdag 16 april: consistorievergadering in de Ontmoeting om 20.15 uur

Woensdag 17 april: bidstond in de Ontmoeting om 09.00 uur

Woensdag 17 april: GGG bij Edwin en Jelly Pen, de Hare 13. Aanvang: aansluitend op de vesperdienst

Dinsdag 23 april: moderamenvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur

Tienerdienst 21 april

https://jop.nl/static/image/6940/19/PaasChallenge2019%20web.png

Zondag 21 april, 1e paasdag, hebben we weer tienerdienst. Deze dienst zal anders gaan dan anders. We zullen bezig gaan met de PaasChallenge.

‘Je bent drie jaar lang onderweg geweest met Jezus en nu is hij gearresteerd. In de nacht voor Pasen heb je maar een ding gezien: dat hij werd afgevoerd naar een onbekende bestemming. Samen met de andere volgers ga je op zoek naar Jezus. Tijdens de zoektocht moet je keuzes maken die ertoe leiden dat Jezus nog meer of juist minder volgers zal krijgen.’

We spelen een spel van ongeveer een uur. In dit spel gaat het om het oplossen van een mysterie rondom de arrestatie van Jezus. De PaasChallenge is een soort escaperoom spel waarin we diverse raadsels als groep moeten oplossen.

We starten om 9.30 in de Ontmoeting te Oldemarkt. We hopen zo op een gezellige manier het Paasfeest te mogen vieren met jullie.

Aan alle vrijwilligers van de HGOP

Beste vrijwilligers,

Waar zouden we als gemeente zijn als we niet met velen ons steentje bijdragen. In allerlei verschillende functies, commissies, individuele taken, administratief of gewoon heel praktisch dragen we bij aan onze gemeente. We willen daarom alle vrijwilligers uitnodigen voor een leuke en gezellige avond. Als blijk van waardering en om van elkaar te horen wat je zoal doet voor de gemeente.

We heten jullie van harte welkom op vrijdagavond 10 mei in de Ontmoeting, aanvang 18.30 uur.

Na een welkom gaan we eerst samen eten en daarna volgt een spel. We sluiten de avond af om ongeveer 21.00 uur. 

Graag voor 1 mei aanmelden bij Hennie Boltjes of Siebrand Bootsma. Dieetwensen horen we ook graag. De avond wordt jullie aangeboden door de kerkenraad oftewel, helemaal gratis.

Hartelijke groet,

Hennie Boltjes:           HK.Boltjes@hotmail.com    

Siebrand Bootsma:     SBootsma@ziggo.nl

Viering Heilig Avondmaal in de Landerijen

Op dinsdag 16 april is er weer een avondmaalsviering in de Landerijen. De dienst begint om 15.30 uur en staat onder leiding van ds. Jans.

Statiegeld actie

Wij, Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema, gaan in de zomer van 2019 op project naar verschillende derde wereld landen met de organisatie World Servants. Zoals u misschien weet heeft Coop Koetsier in Oldemarkt een doneerknop bij de statiegeld automaat. In de maanden april, mei en juni zal de opbrengst van de doneerknop voor onze reizen bestemd zijn. Daarom de vraag vanuit ons of u mee zou willen helpen met statiegeld flessen te doneren, zodat wij een stapje dichterbij zijn om op project te kunnen gaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw statiegeld flessen naar de Coop te brengen, dan kunnen de flessen bij u opgehaald worden. Neem dan contact op met Nadine Minnema via 0561 – 45 12 12.

Anne-Marije de Boer, Bram Gerards en Nadine Minnema

Dringend kleding gevraagd

Vanuit het AZC is er een oproep gekomen dat er dringend behoefte is aan herenkleding (zomer en winter) en herenschoenen. Helpt u mee? Inleveren kan bij Gerda Koning, 0561-450901, Ankie Buijert, 0561-451391 en bij Jannie Verbeek

Ouderenmiddag 8 mei
Voor de gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn organiseert de Diaconie van beide kerken een gezellig uitje en wel op woensdag 8 mei 2019. Locatie: Dierenpark Taman Indonesia, Kallenkote 53 in Kallenkote. Programma: 14.00 uur ontvangst met koffie/thee en spekkoek. Daarna een rondleiding door het park en om 15.00 uur is er een voederpresentatie. Om 16.00 uur gezellig samen zijn onder het genot van een hapje (loempia of lekker pasteitje) en drankje.

Wie zin heeft om met elkaar dit leuke park te bezoeken en elkaar te ontmoeten kan zich opgeven graag voor 27 april a.s. bij Mijntje Veenstra, tel: 06-13931052 of bij Sylvia Kuipers tel: 06-28977995.