Kerkelijk nieuws voor zondag 13 januari 2019

Kerkdiensten zondag 13 januari 2019

Paasloo:        09.30 uur mevr. H. Kramer-de Jong, gezinsdienst m.m.v. kinderkoor.

Collectes: 1e Diaconie, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Johannes en Bertha van der Veen

Ossenzijl:      10.00 uur  Ds. E. H. Jans. Dienst met VZG in Rehoboth.

Oldemarkt:  19.00 uur   Ds. E. H. Jans. Dienst van genezing en bemoediging.

Beamer: Remco Trox

Kerkdiensten zondag 20 januari 2019

Paasloo:         09.30 uur, ds. E.H. Jans

Oldemarkt:   11.00 uur, ds. E.H. Jans, m.m.v. Muziekteam.

                        Ook tienerdienst.

In Oldemarkt koffie voorafgaand aan de dienst

Collectes: 1e F.D. Roosevelthuis, 2e College van Kerkrentmeesters, uitgang: oecumene

Kinderoppas: Gea Raafs en fam. Boogaard (11.00 uur)

Beamer: Aron Bouwer

Collecte zondag 20 januari:

Vakantiecentrum Nieuw Hydepark (v/h F.D. Roosevelthuis)

Midden in de bosrijke omgeving van Doorn staat het F.D. Roosevelthuis. Op deze plaats komen gasten met een lichamelijke handicap of een kwetsbare gezondheid bijeen om te genieten van een ontspannen vakantie. Het F.D. Roosevelthuis beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waardoor hier voor iedereen een geslaagde vakantie in het vooruitzicht ligt. Het F.D. Roosevelthuis ligt op landgoed Hydepark. Wandelpaden die ook voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk zijn, leiden naar een fazanterie en een schitterend landgoed te midden van een fraai aangelegde landschapstuin. Rust en ruimte zijn hier volop te vinden. Ondanks dat er vele vrijwilligers meehelpen is aan een financiële bijdrage toch behoefte om een goede en gezellige week te kunnen organiseren.

Gemeentedag zondag 27 januari

Zondag 27 januari is het weer zo ver: na de dienst bent u van harte welkom voor koffie/thee/fris in de Ontmoeting waarna de jaarlijkse sjoelcompetitie van start gaat! Ook zullen er weer heerlijke soepen worden geserveerd. U bent toch ook (weer) van de partij? In verband met de voorbereidingen is het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich opgeven bij Marian Biesma of bij Nicolette Boogaard. Per mail kan ook: info@bakkerijboogaard.nl

Zendingsbusje

Het zendingsbusje van Linde de graaf  is geleegd en zat een mooi bedrag van €56,15 in ! Dit wordt besteed aan Compassion. Alle gevers en geefsters hartelijk dank !

Catechese

Dinsdag 15 januari: Jeugd 14-16 jaar, 19.00 uur in de Ontmoeting.

Donderdag 17 januari: Jeugd 12-14 jaar, 19.00 uur in de Ontmoeting.

Internationale Holocaust herdenking

Op D.V. vrijdag 25 januari a.s. herdenkt Christenen voor Israel in Nijkerk voor de negende keer de Holocaust. Holocaust Remembrance Day, jaarlijks op 27 januari, is de dag dat het in Polen gelegen concentratiekamp Auschwitz bevrijd werd dan precies 75 jaar geleden.

Dit jaar komt de nu 84-jarige Rita Schweibes uit Oekraïne om te vertellen, wat haar en haar familie is overkomen in het kamp in Pechora. Haar beide ouders zijn al aan het begin van de tijd in het kamp omgekomen. Zelf heeft ze het met haar broer overleefd. “Ik heb toen aan God beloofd, als ik deze beproeving zou overleven, dat ik mijn leven zou toewijden aan het vertellen van wat er toen gebeurde.” Waar in het westen Joden afgevoerd werden naar de gaskamers, vond in Oekraïne de vernietiging plaats met de kogel. Rita’s verhaal zal vertaald worden in het Nederlands. Ook zal een kleinkind van oorlogsoverledenen het woord voeren. De herdenking zal muzikaal omlijst worden door Hans Schijve (piano, hobo, zang), deels begeleid door Kees de Vreugd (piano). De bijzondere bijeenkomst vindt plaats in De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2, vlakbij het Israëlcentrum. Het begint om 13.00 uur (deuren open om 12.00 uur) en duurt tot circa 15.00 uur. Iedereen is welkom, maar opgeven is verplicht. Dat kan via de websitewww.christenenvoorisrael.nl of Telefoon: 033-2458824

Week van het Gebed voor de Eenheid van Christenen: 20 tot en met 27 januari 2019.

Het recht voor ogen en weten van het onrecht. Een Bijbelse blik op dit thema. Een week lang elke avond in een andere kerk in onze gemeenschap bijeen komen om samen te bidden, te zingen en na te denken over het thema: Recht voor Ogen.

Het thema komt deze keer uit Indonesië. Een groot en divers land. 265 miljoen mensen leven daar samen op 17.000 eilanden. Ze bestaan uit 1.350 verschillende etnische groepen. Dus is het niet vreemd voor hen om samen te werken, te leven en te feesten. Om recht voor ogen te doen. Want als je de ander alleen maar ziet als je tegenstander of vijand dan kom je niet ver, dan is het een oorlog van alleen tegen allen. En hoe voorkom je dat?

Deze eenheid in zo’n divers land als Indonesië wordt vandaag de dag aan alle kanten bedreigd. Er ontstaat een vorm van competitie terwijl men vroeger het principe kende van de ‘gotong royong’: samenwerken en samenleven in solidariteit. Door corruptie, vriendjespolitiek wordt de kloof tussen arm en rijk die steeds groter. Verdwijnt de solidariteit uit het leven. Zoals een traditioneel Indonesisch gezegde het verwoordt: ‘Een muis sterft van honger in een schuur vol rijst.’

In 7 bijeenkomsten op evenzoveel plaatsen in ons dorp en omgeving komen we rond het thema Recht voor Ogen bij elkaar. We hopen dat veel mensen geïnteresseerd zijn en aanwezig willen zijn in één van de bijeenkomsten.

Zondag 20 januari begint het in de eigen kerk over het thema: ‘laat het recht stromen als water’.

Maandag 21 januari om 19.30 uur bij de Vrije Zendings Gemeente in Ossenzijl, met het thema: ‘laat jullie ja ja zijn, en jullie nee, nee’.

Dinsdag 22 januari om 19.30 uur in de Hervormde kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘genadig en liefdevol is de Heer voor allen’.

Woensdag 23 januari om 19.30 uur in de Gereformeerde kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘neem genoegen  met wat je hebt’.

Donderdag 24 januari om 19.30 uur in de Hervormde kerk in Paasloo, met het thema: ‘om aan armen het goede nieuws te brengen’.

Vrijdag 25 januari om 19.30 uur in de R.K. kerk in Oldemarkt, met het thema: ‘zijn naam is Heer van de hemelse machten’.

En zondag 27 januari is de afsluitende viering weer in de eigen gemeenschap met als thema: ‘de Heer is mijn licht, mijn behoud’.

Agenda:

Maandag 14 januari: Diaconievergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 16 januari: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Maandag 21 januari: kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur