Kerkelijk nieuws voor zondag 11 november 2018

Kerkdiensten zondag 11 november 2018

Oldemarkt: 11.00 uur Mevr. H. Kramer-de Jong, jeugddienst

Collectes: 1e Door commissie bepaald; 2e College van Kerkrentmeesters; uitgang: Instandhouding gebouwen

Kinderoppas: Gea Raafs en Deborah Harteveld.

Beamer: Jelmer Trox

 

Ossenzijl:    10.00 uur Ds. E.H. Jans en dhr. G. de Haan gezamenlijke dienst met Vrije Zendingsgemeente. Viering Heilig Avondmaal

Liturgie Oldemarkt

Opwekking 572 – Als wij samenkomen

Opwekking 733 – 10.000 redenen

Opwekking 767 – Familie

Opwekking 712 – Zing voor de Heer

Opwekking 769 – Build your kingdom here

Opwekking 710 – Zegen mij

 

Dienst van Genezing en Bemoediging

Op woensdag 14 november is er een dienst in Paasloo om 19.30 uur. Voorganger is ds. Jans. U bent van harte uitgenodigd!

Kerkdiensten zondag 18 november 2018

Paasloo:   9.30 uur Mw. H. Kramer-de Jong, Emmeloord.

Collectes: 1Compassion; 2e College van Kerkrentmeesters; uitgang: Instandhouding gebouwen.

Kinderoppas: Hennie Oord en familie Jans.

Pastoraat

Mevr. H. de Boer heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen i.v.m. hartklachten. Inmiddels is ze weer thuis; ze heeft wat andere medicatie en hopelijk knapt ze snel weer op.

Dhr. Krikke verblijft sinds half september in Nieuw Clarenberg in Vollenhove omdat het helaas niet langer kon dat hij thuis bleef wonen. Nieuw Clarenberg (kleinschalig wonen), Groenestraat 38, 8325 AZ Vollenhove.

Dhr. Hoen heeft te horen gekregen dat hij longkanker heeft met uitzaaiingen. Mogelijk dat chemokuren nog wat kunnen uitrichten.

Mevr. Limburg ligt sinds korte tijd op bed, en het lijkt niet goed te gaan. Haar krachten worden steeds minder.

 

Verhuizing

Vrijdag 9 november is mw. Ten Wolde-Pap verhuisd naar Nunspeet. Haar nieuwe adres is; Mw. J.ten Wolde –Pap, Woonzorgcentrum “ De Bunterhoek” Kamer 130, Secretaris Boerhoutweg 11 8071 HT Nunspeet. Een kaartje zal zij vast op prijs stellen.

 

Ophaaldienst opgeheven

Omdat van de ophaaldienst weinig gebruik meer wordt gemaakt, heeft de diaconie besloten om deze met ingang van november op te heffen. Mocht u toch vervoer nodig hebben naar een kerkdienst, dan kunt u contact opnemen met dhr. Peter Dekker (451538).

Oproep redactie Kerkklanken

Voor de redactie van Kerkklanken zoeken we per januari 2019 versterking. Samen met de redactie kom je een aantal keren per jaar bij elkaar. Ook zet je een paar keer per jaar Kerkklanken in elkaar. Moeilijk? Nee hoor, en natuurlijk helpen we je daarbij! Wil je meer weten of een keer aansluiten bij een redactievergadering? Mail dan naar kerkklanken@hgop.nlGrietje Bakker, Deborah Harteveld en Mirjam de Graaf.

Collectebonnen

Vanaf 1 november heeft Mijntje Veenstra-Blaauw het stokje van Shelley Tietema-Price overgenomen voor wat betreft de uitgifte van collectebonnen. Haar adres: Burg. Kuiperslaan 89, Oldemarkt (graag van tevoren even bellen, tel. 0561-451394). Fijn dat Mijntje deze taak op zich wil nemen en hierbij willen wij tevens Shelley bedanken voor het tijdelijk waarnemen van deze taak. Namens het College van Kerkrentmeesters, Anja de Vent-Oosterkamp

Kleding/spullen voor het ACZ

Beste mensen, wij vragen u dringend om winterkleren en vooral jassen, heren- en dames schoenen. Ook zullen kinderen heel blij zijn met speelgoed vooral vragen de meisjes om poppen en de jongens om autootjes. Ze zijn al hun speelgoed kwijt omdat ze moesten vluchten. De blije snoetjes als ze speelgoed krijgen is aandoenlijk. U kunt u spullen brengen bij Jose v. Vredendaal in Paasloo (tel.450774),bij Ankie Bijert in Oldemarkt (tel.451391) en bij Els Kuit In Ossenzijl. Alvast heel erg bedankt.

Uitnodiging

Op dinsdag 11 december a.s. is er een lezing met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël.

De avond is in gebouw “de Ontmoeting”, Marktplein 9 te Oldemarkt. Aanvang 20.00 uur. Nadere informatie over het onderwerp volgt. 
Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

 

Stem op het streekverband Noordwest Overijssel, tijdens de Coöperatieweken van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Wij organiseren ieder jaar een vakantieweek in het ROOSEVELTPAVILJOEN IN DOORN voor mensen uit Overijssel met een lichamelijke beperking. Ben je lid, of is je familie (vader, moeder, opa, oma) lid van de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, dan nodigen we jullie uit om tussen 1 en 15 november je stem op ons uit te brengen.

Wij zouden dit heel fijn vinden, want zo kunnen we wat extra’s verdienen om de vakantie voor onze gasten nog een beetje mooier te maken. #Rooseveltvakantieweek #RabobankMeppelStaphorstSteenwijkerland

 

Najaarsconcert Jeduthun

Op 11 november organiseert Christelijke Muziekvereniging ‘Jeduthun’ haar najaarsconcert. De fanfare onder leiding van Geert Jan Kroon brengt een afwisselend programma ten gehore, van stemmige hymnes tot popmuziek. Ook het jeugdorkest onder leiding van Amber Dragtsma zal een aantal nummers ter gehore brengen. Het concert begint om 14.30 in de Hervormde kerk te Oldemarkt. U bent van harte welkom, de toegang is gratis.

Agenda

Dinsdag 13 november: Vergadering college van kerkrentmeesters. Aanvang 20.00 uur in de Ontmoeting.

Dinsdag 13 november: GGG Ossenzijl. Bij Willy Ram, Lageweg 16 te Ossenzijl. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 14 november: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 15 november: Kinderkoor vanaf 4 jaar. Hoofdstraat 71. Van 15.45-16.30 uur