Een ‘anti-virus’ pagina: We kennen het begrip antivirus uit de computerwereld, maar nu gaat het om een ander virus dat een grote bedreiging vormt voor onze gezondheid en zelfs leven. We merken de effecten van maatregelen die getroffen zijn op alle terreinen van het leven.

En er  zijn mooie initiatieven opgestart om hulp te bieden waar nodig, om kinderen, jongeren en te helpen bij de studie en ouderen te helpen in de alledaagse dingen die nu ineens met veel restricties gepaard gaan. Jongeren bieden ook zelf de helpende hand. Kinderen maken tekeningen voor hen die alleen zijn, geen bezoek mogen ontvangen of voor patiënten in het ziekenhuis. Anderen bieden hen daarom een helpende hand of proberen het leven voor hen toch naar omstandigheden te veraangenamen. Gaaf!

Het heet een ‘antivirus’pagina omdat we iets ‘tegen’ het virus van angst en onzekerheid willen doen en natuurlijk ook in geestelijke zin iets tegenover het biologische virus willen stellen. In gebed staan we ‘op de bres’ tegen deze vijand van het leven zoals God dat bedoeld heeft.

Hieronder treft u/jij aan (zie het ondestaande ‘Antivirus Menu’):

  • Algemene informatie over hulpmogelijkheden, praktisch en geestelijk.
  • Bemoedigende teksten en gebeden.
  • Een ‘kidspagina’ voor kinderen van de basisschoolleeftijd en hun ouders met handreikingen, links en de mogelijkheid om ook zelf ideeën aan te reiken.
  • En wat doe jij? Verhalen van kinderen, jongeren en volwassenen hoe zij deze tijd doorkomen: Hoe doe jij je werk nu, ‘uit’ of thuis? Wat voor andere dingen doe je? Stuur gerust ook foto’s in die online kunnen. Maar ook vragen of gebedsverzoeken die er zijn: Stuur ze in!

We hopen dat u/jullie er gebruik van zullen maken om elkaar ‘een hart onder de riem te steken’ en elkaar te bemoedigen met jullie woorden en ervaringen. Het is nog even spannend hoe alles zal lopen maar we zullen ons best doen om u/jullie ingezonden stukken te delen. Misschien komen we nog tot een andere ‘formule’ maar dit is in elk geval een mogelijkheid om contact met elkaar te onderhouden!

N.B.: Hou er rekening mee dat de website voor iedereen toegankelijk is let dus op privacygevoelige informatie…

antivirus@hgop.nl 

Het is nog even spannend hoe alles zal lopen maar we zullen ons best doen om u/jullie ingezonden stukken te delen.

Check het onderstaande menu voor de antivirus pagina